|

9 ülkeden 179 çocuk hepsi aynı okulda

Yalova’da 627 öğrencisi bulunan Bahçelievler İlkokulunda, 9 ülkeden 179 çocuk eğitim görüyor. İran, Moldova, Ürdün gibi ülkelerden gelen ailelerin çocukları hem Türk kültürünü hem Türkçe’yi öğreniyor. Müdür Yardımcısı Mehmet Murat Marangoz, okulda bir mozaiğin oluştuğunu söylüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:52 - 19/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Farklı uyruklu yabancıların çocukları da eğitimlerini aynı mahalledeki ilkokulda sürdürüyor.
Farklı uyruklu yabancıların çocukları da eğitimlerini aynı mahalledeki ilkokulda sürdürüyor.

Yalova’da, toplam 627 öğrencisi bulunan Bahçelievler İlkokulu, 9 ülkeden 179 çocuk eğitim görüyor. Yalova’da konut alırken en çok Bahçelievler Mahallesi’ni tercih eden İran, Irak, Suriye, Afganistan, Moldova, Filistin, Ürdün, Kırgızistan ve Suudi Arabistan uyruklu yabancıların çocukları da eğitimlerini aynı mahalledeki ilkokulda sürdürüyor.

MOZAİK OLUŞTU

Bahçelievler İlkokulu Müdür Yardımcısı Mehmet Murat Marangoz, yabancı uyruklu vatandaşların genelde okula yakın yerlerde ikamet ettiklerini söyledi. Marangoz, okulun merkeze yakın konumda bulunduğuna işaret ederek, “İran’dan 7, Irak’tan 135, Suriye’den 30, Afganistan’dan 2, Moldova, Filistin, Ürdün, Kırgızistan ve Suudi Arabistan’dan 1’er öğrenci okulumuza devam ediyor. Toplam 627 öğrenci bulunan okulumuzda bir mozaik oluştu. Çocuklarımız yabancı öğrencilerle kaynaştı. Çok güzel etkinlikler yapılıyor. Kültürümüz, halk oyunları öğretiliyor” diye konuştu.

TÜRKÇEDE İYİLER

Sınıf öğretmeni Engin Özen de dünyanın neresinden gelirse gelsin tüm çocukları eğitmenin görevleri olduğunu vurguladı. Özen, “Sevgi bütün kilitleri açıyor. Sınıfımda Iraklı da Suriyeli de var. Birleşmiş Milletler gibiyiz gerçekten de. Ama fark etmiyor. Çocuk her yerde çocuktur. Bizler onlara sevgimizi, saygımızı, eğitimimizi her yerde aynı şekilde vermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.


HALK OYUNLARINI SEVİYORLAR

Halk oyunları eğitmeni Ayseren Soyer yabancı öğrencilere Türk halk oyunlarını öğrettiklerini belirterek, “Aynı grupla mehteran ekibi kuracağız. Amacımız Yalova Valiliğinin 23 Nisan’daki etkinliğinde çıkmaları. İçinde birkaç ülkeden, Kırgızistan, Suriye, Irak’tan da öğrenciler var. Kendi istekleriyle bu kültürümüze katılmak istediler. 25 öğrencimizden, 10-12 öğrenci yabancı uyruklu" dedi.

#​Yalova
#İran
#Moldova
#Ürdün
6 yıl önce