|

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tillerson'ı kabulü sona erdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, çalışma ziyareti için Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'a, Türkiye'nin, Suriye ve Irak'taki önceliklerini açık bir şekilde ilettiği öğrenildi.

Yeni Şafak
23:01 - 15/02/2018 Perşembe
Güncelleme: 00:11 - 16/02/2018 Cuma
AA
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Cumhurbaşkanı Erdoğan
ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ve Cumhurbaşkanı Erdoğan


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'de bulunan ABD Dışışleri Bakanı Rex Tillerson'ı kabul etti.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Beştepe’de bu akşam gerçekleşen kabulde, başta Suriye ve Irak olmak üzere bölgesel gelişmeler, terörle mücadele meselesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Türkiye'nin beklenti ve öncelikleri iletildi

Görüşmede Türkiye’nin tüm bu konulardaki önceliklerinin ve beklentilerinin ABD Dışişleri Bakanı Tillerson’a açık bir şekilde iletilmiş olduğu kaydedildi.

3 saat 14 dakika sürdü

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı olarak saat 19.40'ta başlayan kabül, saat 22.54'te sona erdi.

Tillerson ile Çavuşoğlu bir araya gelecek

Yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile de bir araya gelecek Tillerson'ın Türkiye'deki ikili görüşmelerinde, başta ABD'nin terör örgütü PYD/PKK'ya verdiği destek olmak üzere Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak gündeminde öne çıkan konuların ele alınacağı ve uluslararası konularda görüş alışverişinde bulunulacağı belirtiliyor.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, 11 Şubat'ta başlayan Ortadoğu turu kapsamında Mısır, Kuveyt, Ürdün ve Lübnan'ı ziyaret etti.

Tillerson, geçen yıl 30 Mart'ta Ankara'ya, 10 Temmuz'da ise İstanbul'a gelmişti.



#ABD
#Türkiye
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce