|

ABD-PKK işbirliği utanç verici

Amerikalıların Münbiç’te sözlerini tutmadığını belirten TBMM Başkanı Yıldırım, “Ayak sürüyor, bir yandan da Fırat’ın doğusundan Irak’a kadar 750 km’lik hududumuz boyunca PKK’nın Suriye şubesi PYD/YPG’yi silahlandırıyorlar” dedi. ABD’nin terör örgütüyle stratejik işbirliğinin utanç verici olduğunu belirten Yıldırım, terörün Fırat’ın doğusundan kazınacağını söyledi.

Haber Merkezi
04:00 - 23/10/2018 Salı
Güncelleme: 05:42 - 23/10/2018 Salı
Yeni Şafak
 TBMM Başkanı Binali Yıldırım
TBMM Başkanı Binali Yıldırım

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Açılış Töreni, Yalnızbağ Yerleşkesi Prof. Dr. Erdoğan Büyükkasap Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda gerçekleştirildi. Törene katılan TBMM Başkanı Binali Yıldırım, yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Üniversitelerin, farklılıkların buluşup, birlikte hakikatin arandığı yerler olduğunu dile getiren Yıldırım şöyle konuştu:

GENÇLERİN ÖRTÜSÜYLE UĞRAŞTILAR

“Türkiye'de bir zamanlar gençlerin akıllarına, eserlerine değil, bedenlerini nasıl örttüklerine yoğunlaşıldı. Bu durum sebebiyle bir çok kızımız okulunu bırakmak zorunda kaldı. Bu örneklerden biri de benim kızım. Bütün bunlardan kim ne kazandı? Husumet oldu, toplum ayrıştı, zararı memleketimize, bize oldu. 'Gitsin de bir daha gelmesin' diye dua ettiğimiz o günler çok şükür geride kaldı.”

3.5 MİLYON KIZ ÖĞRENCİ

“2002'den itibaren hızlı bir üniversiteleşme atağı başladı. Bu çerçevede 2002'de 76 olan üniversite sayısı bugün 206'ya çıktı. Üniversitesiz şehir kalmadı. Bu hamlenin önemli bir amacı da üniversitede kızlarımızın sayısını arttırmaktı. Bugün üniversitelerimizin tamamında okuyan 7,5 milyon gencimizin 3,5 milyondan fazlasını kızlarımız oluşturuyor.”


'MİLLETİN DEVLETİ' OLGUSU

“Anadolu, işgalci, sömürgeci devletlerin iştahını kabartan bir coğrafyadır. İçeride ve dışarıda rahatsız olanlar aramıza fitne sokup, işbirlikçi hainler yetiştirmeye çalışmıştır. FETÖ son zamanlarda karşı karşıya kaldığımız o hain ve sinsi planın bir sonucudur. Ama başaramadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla kalkışma bastırıldı. Türkiye'de artık devlet ve millet kaynaşması gerçekleşmiştir. Devletin milleti yerine milletin devleti olgusu hayata geçmiştir.”

Daha sonra dualarla Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Binali Yıldırım Kütüphanesi ve Müzesinin temeli atıldı.

ABD’NİN YAPTIĞI KABUL EDİLEMEZ

Açılıştan sonra Erzincan'da düzenlenen bir yemekte muhtarlarla bir araya gelen Yıldırım, Türkiye'nin bir ekonomik taarruzla karşı karşıya olduğunu, dış politikada da sıkıntılı günler yaşandığını söyledi. "Müttefik diye düşündüğümüz ABD’nin ne yazık ki bir terör örgütüyle stratejik işbirliğine girmiş olması utanç verici. Bu durum asla kabul edeceğimiz bir şey değil" diyen Yıldırım şunları söyledi:

TERÖRÜN DOĞUSU BATISI OLMAZ

“Münbiç'te Amerikalılar ne yazık ki her zaman olduğu gibi sözlerini yerine getirmedi. Ayak sürüyor, bir yandan da Fırat'ın doğusundan Irak'a kadar 750 km'lik hududumuz boyunca PKK'nın Suriye şubesi PYD/YPG'yi silahlandırıyorlar. Terörün doğusu, batısı olmaz. Nasıl Cerablus'ta El-Bab'da, Afrin'de bunların kökünü kazıdıysak, Fırat'ın doğusunda da kazıyacağız. Hiç yolu yok.”

  • Kayı ile deneme sürüşü
  • TBMM Başkanı Binali Yıldırım, üniversitedeki konuşmasının ardından Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin 2 ayda ürettiği ve 16 bin TL’ye mal olan “Kayı” isimli elektrikli otomobil ile deneme sürüşü yaptı.
#Binali Yıldırım
#ABD
#PKK
5 yıl önce