|

ABD yanlıştan vazgeçmeli

Başbakan Yıldırım, ABD’nin Suriye’de terör ordusu kurma planına sert tepki gösterdi. Yıldırım, “NATO içindeki bir ülke, Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde terör örgütüyle bir olup askeri bir örgüt kuruyor. Bu Türkiye’ye düşmanlık etmektir. ABD bu yanlıştan vazgeçmelidir” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/01/2018 Salı
Güncelleme: 03:16 - 16/01/2018 Salı
Yeni Şafak
Yıldırım: Bu Türkiye’ye düşmanlık etmektir.
Yıldırım: Bu Türkiye’ye düşmanlık etmektir.

Başbakan Binali Yıldırım, TESK hizmet binasında düzenlenen Türkiye Esnaf Buluşması’nda, ABD’nin Suriye’de terör ordusu kurma planınıa, “Bu Türkiye’ye düşmanlıktır” sözleriyle tepki gösterdi. Yıldırım, özetle şunları söyledi:

Terör örgütlerine, bölgede emperyalist emelleri olan ülkeler aleni destek veriyorlar. Kime karşı? Türkiye’ye karşı. Amaç Türkiye’nin istikrarı, büyümesi geciktirilsin, Türkiye’nin bölgedeki sorunları çözmede ortaya koyduğu kabiliyet ortadan kaldırılsın.

TERÖR ÖRGÜTÜYLE BERABER

Bugün ABD, NATO’da bizimle müttefik. NATO’nun sınırları neresi Türkiye’nin sınırları. Suriye, Irak, İran ile olan sınırlarımızın tamamı NATO’nun sınırları. NATO içindeki bir üye, Türkiye’nin sınırlarını koruyacağı yerde, bunun için tedbir alacağı yerde, öbür tarafta terör örgütüyle bir oluyor, oraya askeri bir örgüt kuruyor, bir güvenlik kuvveti oluşturuyor.

TÜRKİYE’YE DÜŞMANLIK

Bunun anlamı nedir? Bunun anlamı, terör örgütünün arkasından nişan alarak Türkiye’ye düşmanlık etmektir. Bunun başka bir adı yoktur. ABD bunu görmeli ve bu yanlıştan vazgeçmeli. Bu topraklar şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış topraklardır. Onun için karşımızdaki tehdit, adı ne olursa olsun, kimden gelirse gelsin kanımızın son damlasına kadar ülkemizi savunacağız. Bağımsızlığımıza, istiklalimize kasteden hiçbir oluşuma asla ve asla fırsat vermeyeceğiz.

TACİZLERE PABUÇ BIRMAYIZ

Terör örgütleri arkalarına birilerini alarak boş durmuyorlar. Kobani, Afrin tarafından taciz atışları, saldırılar devam ediyor. Hiç merak etmeyin bu tacizlere pabuç bırakacak değiliz.

Ekonomimiz sağlam temeller üzerindedir, hiç endişeniz olmasın. Faiz-kur baskısına boyun eğmeden gereken tedbirleri alarak yolumuza devam ediyoruz. Esnafların bu konudaki desteği çok önemli. Esnaf için her gün yeni bir başlangıçtır.

  • İbadi ile görüştü
  • Başbakan Yıldırım, dün Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki ülke arasındaki ilişkilerle bölgesel konular ve terörle mücadele ele alındı. İki dost ülke arasındaki üst düzey temasların sürdürülmesi hususunda mutabık kalındı.
#Binali Yıldırım
#ABD
#Suriye
#Irak
6 yıl önce