|

AB'nin Türkiye Büyükelçisi Haber istifa etti

Avrupa Komisyonu Türkiye Temsilcisi Hansjörg Haber görevinden istifa etti. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber, 13 Mayıs'ta bir grup gazeteciye vize muafiyetiyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.

Yeni Şafak
11:30 - 14/06/2016 Salı
Güncelleme: 11:47 - 14/06/2016 Salı

Bir Komisyon yetkilisi Haber'in istifa ettiği iddialarını doğrularken istifanın gerekçesi konusunda "Yorum yok" ifadesini kullandı.



Yetkili, Haber'in Ankara'dan ne zaman ayrılacağının belli olmadığını belirtti.



Haber bir süre önce gazetecilere yaptığı açıklamalarda, göçmen anlaşması ve vize muafiyeti sürecinde Türk yetkililerden gelen açıklamaları eleştirmiş ve bu açıklamalarının ardından Dışişleri Bakanlığı'na çağrılmıştı.



Avrupa Birliği eski Bakanı Volkan Bozkır da Haber'i açıklamaları nedeniyle eleştirmişti.



  • Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınandığı açıklanmıştı
  • AB Temsilcisi Büyükelçi Hansjörg Haber'in, "13 Mayıs günü basına ifade ettiği sözler" çerçevesinde 17 Mayıs Salı günü Dışişleri Bakanlığına çağrılarak kınandığı açıklanmıştı. Haber'in söz konusu basın toplantısında sarfettiği sözlerden duyulan infial güçlü şekilde yansıtılarak, kullandığı ifadeler kınandığı bildirilmişti.
  • Haber ne demişti?
  • AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Haber, 13 Mayıs'ta bir grup gazeteciye vize muafiyetiyle ilgili yaptığı açıklamada, AB'nin vize muafiyeti için Türkiye'nin yerine getirmesini istediği 72 kriterin 2013'ten itibaren belli olduğunu belirterek, "Bir atasözümüz var. 'Türk gibi başlayıp Alman gibi bitirmek', burada tersi oldu" ifadelerini kullanmıştı.


#Avrupa Komisyonu
#Hansjörg Haber
8 yıl önce