|

Adıyaman'da çatışma: 4 şehit

Adıyaman'da 2 gün önce mermer ocağını ateşe verip kaçan PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında sıcak temas sağlandı. Adıyaman Valiliği, askerlerimizden 3'ünün dost ateşiyle kazaen şehit düştüğünü açıkladı.

Yeni Şafak
13:00 - 16/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 14:46 - 16/08/2018 Perşembe
DHA
Adıyaman'daki çatışmada 4 askerimiz şehit oldu.
Adıyaman'daki çatışmada 4 askerimiz şehit oldu.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp, ateşe veren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için operasyon yürüten güvenlik güçleri, bu sabah kırsalda bir grup teröristi fark etti.

Bölgeye takviye güvenlik gücü ile sağlık görevlileri sevk edilirken, yaralı askerler ambulanslarla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

Şehit askerlerin cenazesi morga konulurken, yaralı askerlerin tedavisi sürüyor.


Valilikten açıklama

Adıyaman Valiliği, konuyla ilgili bir açıklama yaparak, yaşananları kamuoyu ile paylaştı:

  • "Adıyaman merkez Kuyucak köyü bölgesine diğer güvenlik güçlerine takviye için gelen kahraman jandarmamızın zırhlı aracına, daha önce yola yerleştiren el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle 1 kahraman jandarmamız olay yerinde şehit olmuştur.
  • Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz, sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur."

8 kişi gözaltında

Bu arada Valilik, olayla ilgili 8 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Bölgede geniş çaplı operasyonların devam ettiği bildirildi.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında bulunan mermer ocağını salı gecesi basıp, ateşe veren PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için güvenlik güçleri operasyon başlatmıştı.

#Adıyaman
#Asker
#Çatışma
6 yıl önce