|

AFAD Antalya'daki hasar tespit sonuçlarını belirledi

AFAD Antalya'da gerçekleşen şiddetli yağış ve fırtınayla ilgili hasar tespit sonuçlarını açıkladı. Birçok çiftçinin tarım alanlarına zarar veren şiddetli fırtına sonucu AFAD, "2 bin 640 dekar tarım alanı zarar görmüştür" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak
19:32 - 15/11/2017 Çarşamba
Güncelleme: 19:48 - 15/11/2017 Çarşamba
AA
Antalya'da meydana gelen fırtına sonucu birçok tarım alanı hasar gördü
Antalya'da meydana gelen fırtına sonucu birçok tarım alanı hasar gördü

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) Antalya'daki şiddetli yağış ve fırtınaya ilişkin "Dört ilçede yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu, toplamda 271 az hasarlı, 5 ağır hasarlı konut tespit edilmiş, yine toplamda 2 bin 640 dekar tarım alanının zarar gördüğü belirlenmiştir." denildi.

AFAD'tan yapılan açıklamada, 13 Kasım'da Finike, Demre, Kumluca ve Kaş ilçeleri başta olmak üzere Antalya'nın genelinde şiddetli yağış ve fırtınanın etkili olduğu, şiddetli yağış ve hortumdan etkilenen bölgelere Antalya İl AFAD'dan 16 personelden oluşan 4 ekip ile Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE), jandarma ve itfaiye ekiplerinin sevk edildiği belirtildi.

Fırtınanın etkili olduğu yerlerde, çok sayıda konutun hasar gördüğü, cam ve plastik seraların ürünleriyle tahrip olduğu belirtilerek, Kumluca'da çatı uçması, cam kırılması, araçların devrilmesi, enerji nakil hatlarının tahrip olması neticesinde Mavikent Mahallesi'nde 43 az, 2 ağır hasarlı konutun tespit edildiği bildirildi.

Hortum, fırtına ve beraberinde yağan dolu nedeniyle 130 çiftçiye ait 520 dekar kapalı alanda tarımsal hasar oluştuğu ifade edildi.

"40 ton paketlenmiş narenciye hasar görmüştür"

Açıklamada, Finike ilçesinde yapılan tespitlere ilişkin de şu bilgiler aktarıldı:

  • "Finike'de yeni yapılan adliye sarayı binasının dış cephesi hasar almış, bir petrol istasyonundaki sundurma kısmı pompaların üzerine yıkılmış, tespitlere göre 4 mahallede 169 konut az, bir konut ağır hasar görmüştür. Ayrıca 255 çiftçinin 200 dekarı kapalı, 800 dekarı açık alanda olmak üzere toplam bin dekarlık arazisinde tarımsal hasar oluşmuştur. Yine Finike'de 530 adet arılı kovan ile 40 ton paketlenmiş narenciye hasar görmüştür."
Demre ve Kaş'ta da zarar gören ilçeler

Demre'de seraların tamamının zarar gördüğü belirtilerek, ilçede 40 elektrik direğinin devrildiği, iki mahallede 6 az, 2 ağır hasarlı konutun tespit edildiği belirtildi. Ayrıca ilçede 118 çiftçiye ait 267 dekarı kapalı, 13 dekarı açık olmak üzere 280 dekar alanda tarımsal hasar oluştuğu kaydedildi.

Kaş'ta ise iki mahallede 53 az hasarlı konutun tespit edildiği belirtilerek, ayrıca hortum, fırtına ve dolu nedeniyle 240 çiftçiye ait 840 dekar kapalı alanda da tarımsal hasar meydana geldiği bildirildi.

Açıklamada, "Dört ilçede yapılan hasar tespit çalışmaları sonucu toplamda 271 az hasarlı, 5 ağır hasarlı konut tespit edilmiş, yine toplamda 2 bin 640 dekar tarım alanın zarar gördüğü belirlenmiştir. Çatılardan kopan parçalar ve devrilen ağaçlar nedeniyle 29 afetzede hastanelere başvurmuş, 25'i ayakta tedavi edilerek taburcu edilmiştir. 4 kişinin ise tedavisi devam etmektedir. Bölgedeki barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla 50 konteyner ve 50 çadır sevk edilmiştir." bilgisine yer verildi.

#AFAD
#Antalya
#Yağış ve Fırtına
6 yıl önce