|

AFAD kaç kişinin girdiğini açıkladı

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), son 15 günde Suriye'nin Tel Abyad bölgesindeki hava bombardımanından kaçan 20 bin 997 Suriyelinin, Akçakale sınırından Türkiye'ye giriş yaptığını bildirdi.

Yeni Şafak
10:38 - 16/06/2015 Salı
Güncelleme: 07:43 - 16/06/2015 Salı
AA

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Tel Abyad'ın doğu ve güneyindeki çatışmaların yoğunlaşmasının ardından "şartlı mülteci" olma isteyen Suriyelilerin gruplar halinde Akçakale sınırından Türkiye'ye alınmasına karar verildi.



Bu kapsamda bölgedeki gümrük alanında hazırlık yapan ekipler, terör örgütü DAEŞ'in gümrük bölgesinden Türkiye'ye grubun geçişine izin vermemesi nedeniyle sığınma talebinde bulunanları sınırdaki tel örgülerin bir bölümünü açarak kabul etti.



Söz konusu bölgeden son 15 günde Türkiye'ye 20 bin 997 kişinin giriş yaptığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:



"Bölgede insani dramın başlamasının ardından sığınmacı alımı yapılmıştır. Alımı yapılan Suriyelilerin kaydı, gıda ihtiyacı sağlık bakanlığı ve AFAD tarafından Türk Kızılayı, Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri koordinesiyle yapıldı. Son 15 günde 20 bin 997 kişinin kaydı yapılmıştır. Ayrıca aynı bölgeden Irak'tan geldiği öğrenilen 2 bin 138 kişi daha ülkemize girişi yapılmıştır. Sığınmacıların 6 bin 754'ü erkek, 6 bin 95'i kadın, 10 bin 286'sı ise çocuklardan oluşmaktadır. Sığınmacılardan isteyenlerin yakınlarının yanına kimsesi olmayanlardan ise bin 210'u Mardin Derik'teki 94'ü ise Suruç ilçesindeki AFAD kamplarına yerleştirildi."



Son 15 günde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava bombardımanı ve Suriyeli Kürt grupların baskısından kaçan binlerce Suriyeli, Akçakale Gümrük Kapısı yakınlarında Türkiye'ye giriş yapmıştı.



#afad
#tel abyad
#türkiye afad
9 yıl önce