|

Karagül: Afrin operasyonu bir başlangıçtır

Sosyal Yorum’da gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Afrin operasyonu bir başlangıçtır. Türkiye, bu operasyonla Akdeniz koridorunu kapatmış oldu ama koridorun diğer kısmı orada aynen duruyor. Münbiç'in sorun olacağını düşünmüyorum ama Fırat'ın doğusunda kıyamet kopacaktır. Türkiye asla tereddüt etmeyecektir" dedi.

Yeni Şafak
20:42 - 23/03/2018 Cuma
Güncelleme: 09:14 - 24/03/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik
Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül ile Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik

Yeni müttefikler, bozulan ittifaklar ve değişen güç dengeleri Sosyal Yorum’da masaya yatırılıyor. Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, Yeni Şafak ve Gzt.com'un sosyal medya mecralarında ve TVNET'te Yeni Şafak İnternet Yazı İşleri Müdürü Ersin Çelik'in sorularını yanıtladı.

İbrahim Karagül'ün açıklamalarından öne çıkanlar:

Fırat Kalkanı'ndan 1 sene önce, Türkiye için bölgede bir tehdit inşa edildiğini, bunun ciddi mesele olduğunu ve uluslararası projenin uygulaması olduğunu, bölgenin demografisinin değiştirilmeye çalışıldığını çok yazdım.

"Türkiye'nin bölgeyle irtibatını kesmek istediler"

Korkumuz şuydu, Akdeniz'den Türkiye'nin İran sınırına kadar Türkiye'nin güney sınırları kapatılıyordu. Kim tarafından, yabancı devletlerin kontrolündeki DEAŞ ve PKK terör örgütü tarafından. Bu bir coğrafı tasarımdı. Türkiye'nin Arap-İslam dünyasıyla arasına bir tampon bölge kuruyorlardı. Coğrafya ile irtibatımızı kapatmaya çalışıyorlardı. Bunun en önemli nedeni, bölgede bir sürü devlet var ve Avrupa Birliği benzeri yapılar inşa edilebilir. Bu bölgede parçalamaya yönelik girişimler, bölgesel bir dayanışma ile sabote edilebilir. Bu yüzden Türkiye'nin bölgeyle irtibatını kesmek istediler. Akdeniz'den başladılar ve İran'a kadar bir tampon bölge oluşturdular. Hep diyoruz ya, 5 bin TIR silah gitti. Bir de bilinmeyen silahlar var.

2003 Irak işgali sırasında Türkiye ile ABD arasında ciddi pazarlıklar oldu. ABD Irak'a Türkiye üzerinden giremediler. Katar ve güneyden girdiler. O zaman bizden ne istemişlerdi? Irak sınırından Akdeniz'e kadar Türkiye topraklarından koridor istemişlerdi. Bu askerler sadece Irak'a yerleşmeyecek aynı zamanda Türkiye topraklarına yerleşecek ve bir daha da çıkmayacaktı. Bu koridor, o projenin devamı aslında.

"Afrin operasyonu bir başlangıçtır"

Türkiye için Afrin operasyonu başlangıçtır. Türkiye Kandil'e kadar gitmek zorundadır. Biz bu kuşağı ortadan kaldırmak zorundayız. Coğrafyada yalnızlaştırıldığımız zaman, zayıflarız ve bizi çökertirler. Türkiye, bin yıldır bu coğrafyanın gücünü kullanıyorlar.

"Suudi ve BAE PKK'yı destekliyor"

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile Birleşik Arap Emirlikleri Emiri Muhammed bin Zayed PKK'ya olağanüstü bir destek veriyor. Türkiye karşıtı örtülü operasyonları destekliyorlar. Onlar Batı'nın sarsma ihalesini almışlar ama bu onlara çok pahalıya mal olacak. Afrin kurtarılmasıyla Suudi Arabistan'ın yeni yönetimi ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne verilmiş bir mesajdır aslında.

"Fırat'ın doğusunda kıyamet kopacak"

Afrin operasyonuyla Türkiye, Akdeniz koridorunu kapatmış oldu ama koridorun diğer kısmı orada aynen duruyor. Münbiç'in sorun olacağını düşünmüyorum ama Fırat'ın doğusunda kıyamet kopacaktır. Türkiye asla tereddüt etmeyecektir.

#Konya
#TVNET
#Sosyal Yorum
6 yıl önce