|

Afrin şehitlerimizin kimlikleri belli oldu

Afrin'de kahramanca mücadele eden 8 askerimiz şehit düştü. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nda 8 askerin şehit olduğu bildirildi. 13 askerimiz ise yaralandı. Şehitlerimizden geride kalan ise yürek burkan hikayeleri oldu. Kimi evlilik için gün sayıyordu, kimi bir aylık babaydı. İşte Afrin şehitlerimiz...

Yeni Şafak
10:19 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 12:15 - 2/03/2018 Cuma
Zeytin Dalı Harekatı'nda 8 askerimiz şehit oldu.
Zeytin Dalı Harekatı'nda 8 askerimiz şehit oldu.

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) sürdürülen Zeytin Dalı Harekatı sırasında 8 askerin şehit olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin'de gerçekleştirilen operasyonlar sırasında 8 askerin şehit olduğu, 13 askerin yaralandığı bildirildi.

Açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır, tedavileri için süratle tahliye edilen yaralılarımıza acil şifalar dileriz" ifadelerine yer verildi.

Afrin'de terör örgütüne büyük hezimet yaşatan kahraman askerlerimizden geride yürek burkan hikayeler kaldı. İşte Afrin şehitlerimiz:

Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye’nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda çıkan çatışmada şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirel’in Kastamonu’nun İnebolu ilçesi Dibek köyündeki evine şehit ateşi düştü.

30 Ağustos günü evlenecekti

Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel’in geçtiğimiz Eylül ayında nişanlandığı ve 30 Ağustos 2018 tarihine nikah günü aldığı öğrenildi.“Nasipte varsa döneriz sevdiklerimize, görev başlasın”Öte yandan Şehit Uzman Çavuş Arif Demirel’in 5 Kasım 2017 tarihinde İzmir’in Bornova ilçesindeki askeri birliğinden Afrin’e göreve giderken sosyal paylaşım sitesindeki yaptığı paylaşım ise yürekleri dağladı. Şehit Arif Demirel’in “Nasipte varsa döneriz sevdiklerimize, görev başlasın” yazısı yazdığı görüldü.

Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’e yönelik düzenlenen operasyonda şehit düşen Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç’un Konya’daki baba evine acı haber verildi.

Afrin’e yönelik operasyonda bölücü terör örgütü mensuplarıyla girilen çatışmada Konyalı Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koç (23) şehit düştü. Şehit Koç’un Konya’nın merkez Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesi’nde ikamet eden babası Ahmet ve annesi Fatma Zehra Koç’a acı haber eve gelen yetkililer tarafından verildi. Binaya şehit yakınları ve arkadaşları tarafından Türk Bayrağı asıldı. Bekar ve 4 kardeş olan şehit Abdullah Taha Koç’un 2015 yılında astsubay olarak görev yapmaya başladığı, iki gün önce de doğum günü olduğu öğrenildi.

Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin

Evli ve 1 çocuk babası olduğu öğrenilen Şehit Çetin’in acı haberini alan baba Eyüp Çetin, anne Sevgi Çetin ve eşi Yeter Çetin’i askeri erkan sakinleştirirken, 112 Acil Sağlık ekipleri ise adreste hazır bulundu. Şehit haberini alan aile yakınları ve mahalleliler de taziye için gelmeye başladı.

Henüz 1,5 aylık kızı var

Türk Silahlı Kuvvetlerince Suriye’nin Afrin bölgesine düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı kapsamında şehit düşen Çetin’in 1 sene önce evlendiği, şehidin kızının 1,5 ay önce dünyaya geldiği öğrenildi. Ayrıca şehidin Eskişehir’in Günyüzü ilçesine bağlı Kavuncu Mahallesi nüfusuna kayıtlı olduğu aktarıldı.

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik

İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında görevli Şehit J. Uzm. Onb. Rıdvan Çevik, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin bölgesinde çıkan çatışmada şehit oldu.

26 yaşındaki Rıdvan Çevik’in şahadet haberi Vanyolu Mahallesi’nde ikamet eden ailesine İlçe Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Garnizon Komutanı Albay Kamil Tumba, Emniyet Müdürü Can Candaş ile İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Murat Acar tarafından iletildi.

Acılı haberi alan ailesi ise şahadet haberini vakurla karşılayarak “Vatan sağ olsun’ dedi.Şehidin nişanlı olduğu ve yakında düğün yapacağı belirtildi.

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından Suriye’nin Afrin kırsalında devam eden Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, PKK/PYD/YPG/DEAŞ bölücü terör örgütleriyle girdikleri çatışma sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol’un Isparta’daki ailesine şehadet haberi ulaştı.

Isparta merkeze bağlı Yazısöğüt köyünde ikamet eden Şehit Burhan Açıkkol’un babası Durmuş Açıkkol ve ailesine şehadet haberini Vali Yardımcısı İsmail Akman ile İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan verdi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekipleri, Şehit Açıkkol’un baba ocağı önünde görev alırken, şehadet haberini duyan köylüler de evin önünde toplandı. Köylüler daha sonra şehit evi önüne Türk bayrağı astı.İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanlığında 2016 yılında göreve başladığı öğrenilen Şehit Açıkkol’un 4 kardeş ve bekar olduğu öğrenildi.

Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’de sürdürdüğü Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit olan Denizlili Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek’in Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı’nda kapsamında Afrin’de icra edilen operasyonlar esnasında PKK/PYD/YPG/DEAŞ bölücü terör örgütleriyle girdikleri çatışma sonucu 8 askerin şehit olduğunu, 13 askerin yaralandığını açıkladı.

5 ay önce nişanlandı

Şehit askerlerden birisi olan Denizlili Uzman Jandarma Astsubay Çavuş Mehmet Dinek’in Aydın’ın Nazilli ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Şehidin baba ocağı Türk bayraklarıyla donatıldı. Şehit askerin yaklaşık 5 ay önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenildi.

Jandarma Astsubay Uğur Palancı

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın şehadet haberi İzmir’deki ailesine verildi.

Şehidin babaevi ve sokağındaki diğer evlere Türk bayrakları asıldı.3 kardeşten biri olan şehidin bekar olduğu öğrenildi.

Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe

Zeytin Dalı Harekatı’nda Afrin kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe şehit oldu. Kel Tepe'de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Ozan Gökçe’nin acı haberi Hatay’daki ailesine ulaştırıldı. Şehidin Hatay Kırıkhan’daki evine Türk bayrakları asıldı.



#Afrin
#şehit
6 yıl önce