|

Saldırganların infaz listesi

Beşiktaş'ta emekli albay ve eşine yönelik düzenlenen silahlı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yakalanan şüphelilerin, bazı isimlere yönelik silahlı saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı.

Yeni Şafak
00:21 - 17/06/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:08 - 16/06/2015 Salı
IHA

Beşiktaş'ta emekli albay ve eşine yönelik düzenlenen silahlı saldırı anı güvenlik kamerasına yansıdı. Yakalanan şüphelilerin, bazı isimlere yönelik silahlı saldırı hazırlığında oldukları ortaya çıktı.


Beşiktaş'ta emekli albay ve eşine yönelik düzenlenen silahlı saldırının güvenlik kamera kayıtları basına teşhir edildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “7 Haziran 2015 tarihinde ilimiz Beşiktaş ilçesinde emekli Albay ve eşine 2 şahıs tarafından silahlı saldırıda bulunulması eyleminin faillerinin tespiti ile yakalanmalarına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar neticesinde, eylemi sol bir terör örgütü adına gerçekleştirdikleri tespit edilen 3 şüpheli şahıs 12 Haziran 2015 tarihinde başlatılan operasyonda yakalanarak gözaltına alınmıştır" ifadelerine yer verildi.


Yakalanan şüphelilerin ev ve işyerleri ile göstermiş oldukları adreslerde yapılan aramalarda ise; 3 adet tabanca, 1 adet susturucu, çok sayıda değişik çap ve markada fişek, 136 adet elektrikli infilak kapsülü, 1 adet polis kimliği, 1 adet polis yeleği, 1 adet çelik yelek, 4 adet el telsizi, 1 adet sahte kimlik, 3.810 gram TNT patlayıcı madde, 2.000 gram dinamit patlayıcı madde, 1.002 gram potasyum nitrat patlayıcı madde, 374 gram potasyum siyanür patlayıcı madde, 720 cm uzunluğunda saniyeli fitil, Çok sayıda sahte kimlik yapımında kullanılan kaşe ve mühür, Çok sayıda bomba düzeneği, bomba yapımında kullanılan malzeme, iletişim ve bilişim malzemelerinin ele geçirildiği bildirildi.


ŞÜPHELİLERİN KARIŞTIĞI EYLEMLER AYDINLATILDI

Emniyet, şüphelilerin yakalanmasıyla birlikte çok sayıda olayın da aydınlatıldığını açıkladı. Aydınlatılan eylemler sırasıyla şöyle:


“12.02.2009 tarihinde İstanbul'da görevli bir doktora silahlı saldırıda bulunulması, 28.09.2009 tarihinde Bursa ilinde emekli Albay Aytekin İçmez'in şehit edilmesi, 10.02.2015 tarihinde ilimizde Kızılay İstanbul Şube Başkanı'na silahlı saldırıda bulunulması, 07.06.2015 tarihinde ilimiz Beşiktaş ilçesinde Emekli Albay ile eşine silahlı saldırıda bulunulması eylemleri."


BAZI ŞAHISLARA YÖNELİK EYLEM HAZIRLIĞINDA OLDUKLARI TESPİT EDİLDİ

Yakalanan şüphelilerin bazı isimlere yönelik silahlı saldırı hazırlığı içerisinde oldukları ortaya çıktı. Açıklamada, “Aramalarda ele geçirilen dokümanların ön incelemelerinde şüpheli şahısların birçok kişiye yönelik eylem amaçlı istihbarı bilgiler topladıkları tespit edilmiştir" ifadelerine yer verildi.


Emniyetteki işlemleri tamamlanan ve bugün adliyeye sevk edilen 1 kişinin tutuklandığı bildirilirken diğer 2 kişinin sorgusuna devam edildiği belirtildi.

#Beşiktaş
#saldırı
#eylem
9 yıl önce