|

CHP’den Türkiye’nin stratejik hamlelerine hep aynı tepki

Başika’ya Fırat Kalkanı’na hatta Sevakin Adası’na karşı çıkan CHP şimdi de YPG’nin yuvalandığı Afrin’e operasyon sinyaline karşı çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Öztürk, Afrin operasyonu için tehdit gibi bir açıklama yaptı. Yılmaz, “Türkiye orada terör örgütleriyle boğuşturulursa, içeride de bazı olaylar patlatabilirler” dedi.

Yeni Şafak ve
16:21 - 15/01/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:44 - 15/01/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu

Türkiye, son zamanlarda hem içeride hem de dışarıda çok büyük operasyonlara imza atıyor. Uluslararası arenada Fırat Kalkanı ile iyice kendine yer bulan Türkiye, hem sınırlarımızda tehdit oluşturan hem de sivil insanları katleden örgüt ve oluşumlarla mücadele ediyor.

CHP her türlü stratejik hamleye karşı

Uluslararası güçlerin desteği ile Türkiye’yi tehdit eden bir avuç teröriste ve destekçilerine rest çeken Türkiye, Afrin’deki PKK’nın uzantısı YPG’ye operasyon için gün sayarken ana muhalefet partisi CHP’den yine tepki geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten kritik operasyon için çok sert açıklamalar gelirken CHP tıpkı diğer stratejik hamleler için yaptığı tepki açıklamalarından birini daha yaptı.

Başika Kampı’nın kurulduğu zaman “Türkiye sıcak savaşa sokuluyor” diyen CHP, Fırat Kalkanı sırasında da Kılıçdaroğlu’nun yaptığı “Ta aşağılarda ne işiniz var. Türkiye şu anda Ortadoğu bataklığında” sözleri ile kritik hamleleri eleştirmişti. Ancak bu adımlarla Türkiye çok büyük bir terör koridorunu önlemiş ve DEAŞ’a en ağır darbeye vuran ülke olmuştu. Şimdi de Afrin’de yuvalanan PKK’nın uzantısına darbe vurmak için hazırlanan Türkiye’ye CHP yine karşı çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Öztürk, Afrin açıklamalarına “Türkiye eğer terör örgütleriyle çatışmaya sürüklenirse halkın güvenliği riske atılmış olacaktır. Bir çatışma alanına sürüklenmemeli ve bilmeliyiz ki Türkiye orada terör örgütleriyle boğuşturulursa, içeride de bazı olaylar patlatabilirler” dedi.

İşte CHP’nin karşı çıktığı stratejik hamleler…

'Türkiye savaşa sokuluyor' çığırtkanlığı

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, Başika Kampı için "Her ne kadar Başika, Peşmergelerin kontrolünde olsa da, Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin sınırları içersinde değil ve Irak Merkezi Yönetimi’nin toprağı. Sizin Barzani yönetimiyle anlaşma yapmış olmanız, Bağdat açısından bağlayıcı değildir. Hükümet Musul’da attığı bu adımla, Türkiye’yi Irak ve Suriye’deki sıcak savaşa bir adım daha yakınlaştırmıştır” diyerek eleştirmişti.

'Ta aşağılarda ne işimiz var'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Fırat Kalkanı için de "Efendim PKK’nın bizim güneyde boydan boya bir hat oluşturmasını engellemek için gittik oraya. İyi de sizin ta aşağılarda ne işiniz var? Rakka’ya gidecekmişiz. Bu şehitlerin hesabını kim verecek? Türkiye şu anda Ortadoğu bataklığının içinde. Türkiye’nin bu bataklıktan çıkmasının süresi en erken 9-10 yıldır” ifadelerini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri büyük tepki toplamıştı.

CHP Sevakin Adası’nın Türkiye’ye tahsis edilmesine de karşı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sudan ziyareti sırasında yapılan anlaşma ile Afrika'nın en stratejik bölgesinde yer alan Sevakin Adası Türkiye'ye tahsis edildi. Bu gelişme CHP'de rahatsızlığa neden oldu. Konuyla ilgili CHP'den ilk tepki ise Grup Başkanvekili Özgür Özel'den geldi.Türkiye'nin bu adımının yanlış olduğunu savunan Özel, Sudan'daki adayı alana kadar ülkenin başka sorunlarının olduğunu söyledi.

Ancak Sevakin'in imarını gerçekleştirecek olan Türkiye, Afrika'nın en stratejik bölgesinde yer edinmiş oldu.

Türkiye’yi tehdit eden bir avuç teröriste operasyon sinyali CHP’yi rahatsız etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Afrin açıklamalarına "Türkiye eğer terör örgütleriyle çatışmaya sürüklenirse, Türkiye’nin içinin karıştırılması ikinci aşamadır. Bu halkın, ulusal güvenliği ciddi anlamda riske atılmış olacaktır. Türkiye, dünyada yıpranan imajını yıpratmak istemiyorsa acilen siyaset değişikliğine gitmesi ve durumu düzeltmesi gerekiyor. Gelinen aşama karar verme aşamasıdır Türkiye tuzağa çekilmemeli, bir çatışma alanına sürüklenmemeli ve bilmeliyiz ki Türkiye orada terör örgütleriyle boğuşturulursa, içeride de bazı olaylar patlatabilirler. Çok dikkatli karar almak lazım " diyerek tepki gösterdi.

#Türkiye
#CHP
#Yılmaz Öztürk
#Afrin
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce