|

Ağrı’da olaylı protesto: 4 polis yaralı

Ağrı’da Suruç'ta meydana gelen patlamayı protesto yürüyüşü sonrası olaylar çıktı. Olaylarda 4 polis yaralanırken 4 gösterici de gözaltına alındı.

Yeni Şafak
22:28 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 19:39 - 21/07/2015 Salı
IHA

Ağrı'da Hakların Demokratik Partisi ile Demokratik Bölgeler Partisi'nin, Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama ile ilgili düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması sonrası olaylar çıktı. Olaylarda 4 polis hafif şekilde yaralanırken, 4 göstericinin de gözaltına alındığı öğrenildi.


Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlama nedeniyle Ağrı'da basın açıklaması için toplanan grup ile polis arasında gerginlik çıktı. HDP ve DBP İl Başkanlığı önünde başlayan yürüyüşe Ağrı Milletvekilleri Dilan Dirayet Taşdemir, Berdan Öztürk, Mehmet Emin İlhan, HDP ve DBP il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yürüyüş sonrası Dörtyol Kavşağı'nda basın açıklaması yapan grup daha sonra oturma eylemi yaptı. Oturma eylemi sırasında emniyet mensupları grubun oturma eyleminin izinsiz olduğu ve bitirip dağılmaları yönünde anonslar yaptı. Yapılan anonslar sonrası Demokratik Bölgeler Partisi Ağrı İl Başkanı Necmettin Efe basın açıklamasının bittiğini ve grubun sessiz bir şekilde dağılması yönünde anons yaptı. Efe'nin anonsu sonrası grup tekrar yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen grup ile polis arasında gerginlik yaşandı. Grubun taşlı saldırılarına karşı polis biber gazı ve tazyikli suyla olaya müdahale etti. Ara sokaklara dağılan eylemcilerin taşlarına hedef olan polis araçlarının camları kırıldı. Çıkan olaylarda biri amir olmak üzere 4 polis çeşitli yerlerinden yaralandı. Olaylarla ilgili 4 göstericinin gözaltına alındığı öğrenildi.

#Ağrı
#Ağrı’da olaylı protesto
#polis
9 yıl önce