|

Ailesinden 4 kişiyi öldürdü

13 yıl önce iki kardeşini öldüren ve 16 ay önce cezaevinden çıkan Şinasi Gürkan, iki oğlu ve kardeşi ile eski bacanağının oğlunu öldürdü. İki saat içinde 4 kişiyi öldüren Gürkan, Şişli’de gizlendiği günlük kiralık evde yakalandı.

Şahin Şen
04:00 - 8/03/2019 Cuma
Güncelleme: 03:39 - 8/03/2019 Cuma
Yeni Şafak
Şinasi Gürkan
Şinasi Gürkan

İstanbul’da önceki gece bir katliam yaşandı. 2004’te miras yüzünden iki kardeşini öldüren ve 23 Ekim 2017’de cezaevinden tahliye olan Şinasi Gürkan, iki oğlu ve kardeşi ile eski bacanağının oğlunu öldürdü, bacanağını ağır yaraladı. Vahşet Esenyurt ve Başakşehir’de yaşandı.

ÖNCE 2 OĞLUNU ÖLDÜRDÜ


İddiaya göre Şinasi Gürkan cezaevinde iken eşi kendisini boşayarak evi terk etti, çocukları da yalnız yaşamaya başladı. Gürkan da tahliye olduktan sonra oğulları Göksal Gürhan (21) ve Gökmen Gürkan (16) ile Esenyurt, Sultaniye Mahallesinde yaşamaya başladı. Yalnız başına büyüdükleri için çocuklarının hırsızlık, gasp, ve adam yaralama gibi suçlara karıştığını öğrenen Gürkan, bir süre çocuklarını vazgeçirmeye çalıştı ama başaramadı. Olay günü askerden izinli gelen oğlu Göksal ve küçük oğlu Gökmen’in bir benzinlikten mazot çaldığını öğrenince çılgına dönen Gürkan, tartıştığı iki oğlunu da tabanca ile öldürdü.

YEĞENİNİ DE VURACAKTI


Ardından Başakşehir’e giden Gürkan, kardeşi Mühendis Gürkan’ı evinde öldürdü. Katil, yengesi ve çocuğunun evde olmadığını, onları öldürmeyi planladığını itiraf etti. 2004 yılındaki cinayeti diğer kardeşlerinin işlediğini ve suçu kendine attığını iddia etti. Katil ifadesinde kardeşini bu yüzden öldürdüğünü söyledi. Katil bununla da kalmadı. Korsan taksi ile olay yerinden uzaklaşan Gürkan’ın bir sonraki hedefi, eşi ile boşanmasına sebep olduğunu öne sürdüğü eski bacanağını Ali Tiz oldu. Gürhan, saat 23.15’te arabasıyla evine gelen Alihan Tiz ve oğlu Erdal Tiz’e kurşun yağdırdı. Erdal Tiz olay öldü, ağır yaralanan Alihan Tiz tedavi altına alındı.

GÜNLÜK EVDE YAKALANDI

2004’teki cinayeti üzerine yıktıklarını düşündüğü diğer iki kardeşini de öldürmek için Başakşehir’deki adreslerine giden Gürkan, kardeşlerini evde bulamadı. Bu esnada cinayetlerin öğrenilmesinin ardından akrabaları Gürkan’ı aradı ve teslim olmasını istedi. Kardeşlerini, eşlerini ve yeğenlerini öldürmeyi kafaya koyan Gürkan, günlük kiralık evde gizlenmeye başladı.

İKİ KARDEŞİNİ BULAMADI

Ancak polis polis baskını ile yakalandı. Gürhan emniyetteki sorgusunda, “Kardeşlerim evde olaydı onları, eşlerini ve çocuklarını da öldürecektim. Ama evde yoklardı. Bende cenaze törenini basıp, kardeşlerimi öldürecek sonra da kendi kafama sıkacaktım” dediği öğrenildi. Gürkan’ın boşandığı eşinin de imam nikâhıyla yaşadığı Ömer Güneşsu tarafından 2017 yılında öldürüldüğü de ortaya çıktı.

#Şinasi Gürkan
#Cinayet
#Şişli
5 yıl önce