|

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'den Beştaş’ın sözlerine sert tepki: Artık yeter, sabır taşı olsa çatlar

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş'ın 6-7 Ekim olayları için "15 Temmuz'da Erdoğan'ın yaptığı çağrı neyse HDP'nin yaptığı çağrı da odur” sözlerine, AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin sert tepki gösterdi. Zengin, "Siz insanlara hendek kazın, sokağa çıkmayın, dükkanınızı açmayın, terör örgütüyle yan yana yürüyün' diyorsunuz. Artık yeter. Her şeyin bir sınırı var. Sabır taşı olsa çatlar" ifadelerini kullandı.

17:17 - 22/10/2020 Perşembe
Güncelleme: 17:28 - 22/10/2020 Perşembe
Diğer
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin
AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, 6-7 Ekim olaylarına ilişkin yaptığı açıklamada, “15 Temmuz'da Erdoğan'ın yaptığı çağrı neyse HDP'nin yaptığı çağrı da odur” demişti. Beştaş’ın bu sözlerine AK Parti’den sert bir tepki geldi.

"Terör örgütlerini sokağa çağırmak aynı şey değil"

TBMM’de, ‘6-7 Ekim olaylarının idari ve siyasi sorumlularının araştırılması’ ile ilgili yapılan görüşmede konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, darbe girişimi sırasında ülkenin meşru cumhurbaşkanının, "Ey halkım, sokağa çıkın, darbe var" demesi ile insanları, terör örgütlerini sokağa çağırmanın aynı şey olmadığını belirtti.

"Siz insanlara hendek kazın dediniz"

Zengin sözlerine şöyle devam etti: “
Siz insanlara ‘hukuku, siyaseti tanımayın, hendekleri kazın, sokağa çıkmayın dükkanınızı açmayın terör örgütüyle yan yana yürüyün’ diyorsunuz. Sizin insanlarınız size isyan etti. Nasıl yan yana örnek verirsiniz? Artık yeter. Her şeyin bir sınırı var. Sabır taşı olsa çatlar.
#özlem zengin
#meral danış beştaş
#6-7 ekim
#tepki
4 yıl önce