|

AK Parti'den seçimlere ilişkin ilk açıklama

AK Parti Genel Merkezinde açıklama yapan AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, "Son dönemlerin en güvenli seçimlerinden birini yaşadık. Ülkemize hayırlı olsun. Seçim güvenliği açısından Türkiye'nin ne kadar ileri olduğunu bir kez daha gördük" dedi.

Yeni Şafak
21:04 - 24/06/2018 Pazar
Güncelleme: 22:03 - 24/06/2018 Pazar
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal
AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal

AK Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Merkezinde açıklama yaptı.

Siyasi parti ve adaylarını seçim sonuçlarıyla ilgili uyaran Ünal "
Bazı siyasi partileri ve adayları uyarıyorum; tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırmanın sonuçları ülkemiz için yaralayıcı ve son derece ağır sonuçlar doğurabilir
" ifadelerini kullandı.
Ünal'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Bugün Türkiye bir demokrasi şöleni yaşadı. 59 milyonun üzerinde seçmen sandık başına gitti. Son dönemlerin en güvenli seçimlerinden birini yaşadık. Ülkemize hayırlı olsun. Seçim güvenliği açısından Türkiye'nin ne kadar ileri olduğunu bir kez daha gördük. Milletimizin seçimlere gösterdiği ilgi demokrasi kültürünün bir sonucu. Büyük bir demokrasi olgunluğu içerisinde yaşandı seçimler.

Siyasi partilere uyarı

Bazı siyasi partileri ve adayları uyarıyorum; tahrik, şaibe ve itibarsızlaştırmanın sonuçları ülkemiz için yaralayıcı ve son derece ağır sonuçlar doğurabilir.

AA'nın hedef konması ve tehdit edilmesi kabul edilebilir bir şey değil.

Herhangi bir şaibe olması söz konusu değilken, oluşturulan bu ağır tahrik kabul edilebilir değil. Tecelli edecek sonuçlar her siyasi partinin kabulüdür. AA ve YSK üzerinden oluşturulan ağır tahrik ve manipülasyon kabul edilemez. Siyasilerin sorumluluk almalı. Bu kurumların çalışanlarına bir şey olursa bunun sorumluluğu buna sebep olan siyasilerin üzerinde olacaktır."


#Mahir Ünal
#AK Parti
6 yıl önce