|

Akdoğan: Paralelin PKK ve DAEŞ'ten hiçbir farkı yok

Paralel yapı ile mücadele toplantısında konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Paralelin PKK ve DAEŞ'ten hiçbir farkı yoktur. Bu mücadele hukuk içerisinde hassasiyetle devam etmektedir. Bu hayalet ve asalak yapı, demokratik araçları, demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir" dedi.

Yeni Şafak
13:07 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 13:26 - 11/05/2016 Çarşamba
AA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan Paralel Yapı ile mücadele toplantısında açıklama yaptı.



Akdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:



Paralel Devlet Yapılanması örgütü, sadece hükümet ve AK Parti için değil, devlet için bir tehdittir, demokrasi ve hukuk sistemi açısından büyük bir tehlikedir. Bu örgütün güvenlik ve yargı bürokrasisi üzerinden kalkıştığı darbe girişimleri sadece hükümeti değil, devleti ve devletin ayakta kalmasını sağlayan kurumları devirmeye yönelikti.



Bu örgütün amacı, esaret rejimi kurmak ve Türkiye'yi yabancı güçler adına uydu ülke haline getirmekti. Bu hayalet ve asalak yapı, demokratik araçları, demokrasiye kastetmek için istismar etmiştir. Örgüt öncelikle kendisine manevi duygularla destek olan insanlara ihanet etmiştir, devleti ele geçirmeye çalışan bir casusluk şebekesine dönüşmüştür.



Paralelin PKK ve DAEŞ'ten hiçbir farkı yoktur. Bu mücadele hukuk içerisinde hassasiyetle devam etmektedir.



AK Parti'de kongre süreci


AK Parti'nin kongresi var, yeni bir hükümet kurulacak, geçiş süreci. 'Acaba bu mücadelede bir duraksama olur mu, bir rehavet oluşur mu?'diye birileri ümitlenmesin. Hükümetimiz görevinin başındadır ve bu mücadele bu süreçte de aynı kararlılıkla devam etmektedir.



#Başbakan Yardımcısı
#Yalçın Akdoğan
#Paralel yapı ile mücadele
8 yıl önce