|

Alfabeyi öğrenip şehit oğluna şiir yazacak

Kütahya'da yaşayan 68 yaşındaki Pakize Karataş, 1993 yılında Ağrı’da tank devrilmesi sonucu şehit olan evladına şiir yazmak için okuma yazma öğreniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen okuma-yazma seferberliği kapsamında açılan kursa giden şehit annesi kursun tamamlanmasını sabırsızlıkla bekliyor.

Yeni Şafak
11:59 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 12:08 - 9/03/2018 Cuma
IHA
Şehit annesi, oğluna şiir yazabilmek için okuma yazma öğreniyor.
Şehit annesi, oğluna şiir yazabilmek için okuma yazma öğreniyor.

Kütahya’nın Altıntaş ilçesine bağlı Yolçatı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Pakize Karataş, 25 Kasım 1993 tarihinde Ağrı’da tank devrilmesi sonucu şehit olan evladına şiir yazmak için okuma yazma öğreniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde gerçekleştirilen okuma-yazma seferberliği kapsamında ilçeye bağlı Yolçatı köyünde yaşayan 68 yaşındaki Pakize Karataş, yıllardır torununa yazdırdığı şiirleri, artık kendisi yazabileceği için çok mutlu.

Oğlu 93 yılında şehit oldu

Altıntaş Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından açılan kursa katılan Pakize Karataş, oğlu Murat’ın 25 Kasım 1993 tarihinde Ağrı’da tank devrilmesi sonucunda şehit olduğunu belirterek, "Şehidime içimden geldiğince şiirler yazmak istiyorum. Okuma yazma bilmediğim için şiirlerimi yıllardır torunuma yazdırıyorum. Ben söylüyor torunum yazıyordu ve buna çok üzülüyordum. Bunun için Cumhurbaşkanımız tarafından ilçemizde de açılan kursa katıldım. Şu anda çok mutluyum. Artık okuma yazma öğrenerek ve Şehidime şiirlerimi kendim yazacağım" diye konuştu.


Rahatça yaşıyorsak şehitlerimiz sayesinde

Kursu ziyaret ederek, şehidin annesinin elini öpen İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Tanrıkulu, “Bu ülke için canını veren bütün şehitlerimizin ruhları şad olsun. Sizlerin her zaman yanında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bugün bu topraklarda rahatça yaşamamız şehitlerimizin sayesindedir. Bu cennet vatanda yaşamanın bedelini şehitlerimiz canlarıyla ödedi. Bizlerin de yegane vazifesi şehitlerimizin bize emaneti olan ailelerine sahip çıkmaktır. Şehidimizin annesinin şiirlerini kendisinin yazabilmesi için her türlü imkanı sunacağız" ifadelerini kullandı.


#Okuma Yazma Seferberliği
#Şehit
#Kütahya
6 yıl önce