|

Almanya Bozdağ'ın mitingini iptal etti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki toplantısı iptal edildi. Alman yetkililer, toplantının iptal gerekçesini 'Çok kalabalık olabilir, mekan kaldırmayabilir' şeklinde açıkladı.

Yeni Şafak
17:08 - 2/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 17:44 - 2/03/2017 Perşembe
Reuters
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir etkinlikte konuşuyor.
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı bir etkinlikte konuşuyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın Almanya'daki toplantısı iptal edildi. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi'nin ise Köln kentinde yapacağı konuşmaya da yasak getirildi.



Almanya'nın güneybatısındaki Gaggenau kenti, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın da konuşma yapacağı bir toplantı için verdiği izni, toplantı mekanının beklenen kalabalık için fazla küçük olduğu gerekçesiyle geri çekti.



Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nden bir yetkili ise kararın şaşırtıcı olduğunu belirterek, toplantı için alternatif bir mekan arandığını söyledi.



  • Almanya'da Temmuz ayında da Türkiye'ye karşı bir sansür uygulanmıştı. Almanya'nın Köln kentinde düzenlenecek olan Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telekonferans yöntemiyle bağlanıp halka hitap etmesi Almanya Anayasa Mahkemesi kararıyla engellenmişti.
Belediye Başkanı iptal etti


UETD Karlsruhe Başkanlarından Erdem Arın verdiği bilgiye göre bugün Gaggenau'da yapılacak toplantı salonunu kiraya veren Belediye Başkanı Christof Florus tarafından iptal edildiği duyuruldu. Başkan Florus'un konuyla ilgili açıklama yapmadığı, görüşme taleplerine karşılık vermediği belirtildi.



16 Nisan'da yapılacak anayasa referandumu öncesinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gaggenau kasabasında Festhalle Bad Rotenfels salonunu yapılacak olan toplantısı, belediye tarafından makul bir gerekçe gösterilmeden iptal edilmesi, etkinliğe katılacak olan Türkler arasında tepkiyle karşılandı. UETD yetkililerinin etkinlik için başka bir salon arama çalışmalarına başladığı kaydedildi.






#Almanya
#Bekir Bozdağ
7 yıl önce