|

Amacımız birliğimizi dünyaya göstermek

Kılıç, “Amacımız kardeşliğimizi, İstanbul’dan tüm dünyaya göstermek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/04/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:50 - 12/04/2016 Salı
Yeni Şafak

İslam Konferansı Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu (İKGF-Dİ) tarafından düzenlenen Genç Liderler Zirvesi, başladı. “Gelişme, Barış ve Adalet İçin Aksiyon Birliği” temasıyla bu yıl ilk kez düzenlenen zirve, teşkilata üye ülkelerin liderlerini bir araya getirdi.



'ŞİDDETE KARŞIYIZ'


Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç zirvenin açılışında, İstanbul'un, “İslam Dünyası Gençlik Başkenti” olarak 6 aydır görev yaptığını, bugün İstanbul'da ağırladıkları misafirlerin, gelecek nesiller için gençliğe örnek olacaklarını söyledi. Kılıç, "Dinimizin isminin herhangi bir şekilde terörle bağdaştırılmasını kesinlikle kabul edemeyiz. Bunu inkar ediyoruz, reddediyoruz. Eğer birileri, Müslüman olduğunu söylüyorsa ve masum insanlar ölüyorsa, bu bizim inancımızda çok net şekilde tanımlanmıştır”ifadelerini kullandı.



'ARKANIZDAYIZ'


Kılıç, Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov'a ise “Biz Türkiye olarak sizin Karabağ'daki haklı davanızın her zaman arkasındayız” dedi. İslam İşbirliği Teşkilatı Aile, Kültür ve Sosyal Bölüm Direktörü Fadila Grine de, "Eğer barışı kendi içimizde sağlayamazsak dünyaya da yayamayız" dedi.



#İslam Konferansı
#Diyalog ve İşbirliği Gençlik Forumu
#İslam Dünyası Gençlik Başkenti
8 yıl önce