|

Amanos acısı

Amanos Dağları Aysekisi mevkisinde bulunan taş ocağına PKK’lılarca düzenlenen sabotaja müdahale etmek için bölgeye giden jandarma timine ateş açıldı. Çıkan çatışmada Uzman Çavuş Hasan Sevinç şehit oldu. Sevinç’in acı haberi Malatya’ya ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2017 Salı
Güncelleme: 07:44 - 23/05/2017 Salı
Yeni Şafak
​Amanos acısı
​Amanos acısı

Amanos Dağları Aysekisi mevkisinde bulunan taş ocağına teröristlerce düzenlenen sabotaj sonrasında görevlendirilen operasyon timleriyle teröristler arasında çatışma çıktı. Çatışmada Uzman Çavuş Hasan Sevinç yaralandı. Osmaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan uzman çavuş, tüm müdahaleye rağmen şehit düştü. Bölgede teröristlere yönelik operasyonlar sürüyor. Çok sayıda asker Aysekisi bölgesine sevk edildi. Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi nüfusuna kayıtlı Uzman Çavuş Hasan Sevinç’in (27) Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi Bindallı Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi Yeşilyurt Kaymakam Vekili Vedat Yılmaz verdi. Acı haberi alan şehidin amcası Ahmet Sevinç, kaymakam ve komutanlara sarılarak uzun süre ağladı. Acılı amca ‘Vatan sağolsun’ derken, anne Nuriye Sevinç ise güçlükle ayakta durabildi. Acı haber ile birlikte sinir krizleri geçiren aileye sağlık görevlileri müdahale etti.


4 YAŞINDAKİ KIZI YETİM KALDI

Askerlik görevinden sonra uzman erbaş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri’nde kalan Şehit Uzman Çavuş Sevinç’in evli ve 4 yaşında bir kız çocuğu babası olduğu öğrenildi. Babası Mehmet Sevinç’i 2 yıl önce kaybeden şehit uzman çavuşun 4 yıl önce de ağabeyi Selam Sevinç’i hastalık nedeniyle kaybettiği belirtildi. 3’ü kız 11 kardeş olan Şehit Uzman Çavuş Sevinç’in bir ağabeyinin de polis olduğu öğrenildi.

ACI HABERİ
HASTANEDE ALDI

Osmaniye’de, PKK’lı teröristlerle Amanos Dağları’nda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Hasan Sevinç’in eşi Seda Sevinç, acı haberi, eşinin yaralandığı bilgisi üzerine geldiği hastanede aldı. Seda Sevinç, eşinin silah arkadaşları tarafından teskin edilmeye çalışıldı.

#Osmaniye
#Afrika
#PKK
7 yıl önce