|

Ambulansa saldırmışlardı: Altı PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Fırat Kalkanı bölgesinde altı PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi. Etkisiz hâle getirilen 6 teröristten birinin sivil vinç ve ambulansa tanksavar füzesi atarak iki masum sivili katleden terörist olduğu belirlendi.

10:41 - 8/08/2021 Pazar
Güncelleme: 11:01 - 8/08/2021 Pazar
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Bab ilçesinde sivil araç ve ambulansa, geçtiğimiz günlerde füzeli saldırı gerçekleştirmişti. Saldırılarda iki kişi hayatını kaybetmiş iki kişi de yaralanmıştı.

6 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

PKK'lı teröristlerden bu saldırının hesabı soruldu. Milli Savunma Bakanlığı, ateş destek vasıtalarıyla yapılan atışlarla 6 PKK/YPG’li teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

SALDIRIYI GERÇEKLEŞTİREN ÖLDÜRÜLDÜ

Etkisiz hâle getirilen 6 teröristten birinin sivil vinç ve ambulansa tanksavar füzesi atarak 2 masum sivili katleden terörist olduğu tespit edildi.

  • Bakanlıktan yapılan açıklamada, "PKK/YPG’li teröristlerin 5 Ağustos’ta, Fırat Kalkanı bölgesindeki sivil bir vinci ve sivil bir ambulansı tanksavar füzesiyle vurması cezasız kalmadı. Ateş destek vasıtalarımızla yapılan atışlarla 6 PKK/YPG’li terörist etkisiz hâle getirildi. Etkisiz hâle getirilen 6 teröristten birinin sivil vinç ve ambulansa tanksavar füzesi atarak 2 masum sivili katleden terörist olduğu tespit edildi" denildi.

#MSB
#TERÖRİST
#PKK
#AMBULANS
3 yıl önce