|

Anastasiadis toplantıya 5 sayfalık 'önyargı' getirdi!

Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesi sırasında kapıyı vurarak salonunu terk eden Rum lider Anastasiadis'in hareketi tepki çekti. KKTC yönetimi, Anastasiadis'in ​hassasiyetleri anlama yerine, önceden hazırladığı 5 sayfalık yazıyla toplantıya katıldığını açıkladı.

Yeni Şafak
16:21 - 16/02/2017 Perşembe
Güncelleme: 16:29 - 16/02/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Kıbrıs müzakereleri Cenevre zirvesi kapsamında liderler, 11 Ocak tarihinde bir araya gelmişti.
Kıbrıs müzakereleri Cenevre zirvesi kapsamında liderler, 11 Ocak tarihinde bir araya gelmişti.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Kıbrıs müzakereleri çerçevesinde yapılan liderler görüşmesinde Rum lider Anastasiadis'in büyük bir öfkeyle "Söyleyecek bir şeyim yoktur" dediğini ve kapıyı sert bir şekilde vurarak çıktığını açıkladı. Akıncı, Rum liderin görüşmelerde "kapıyı sert bir şekilde vurup çıkması"yla ilgili olarak, "Çekip gittikleri kapıyı yeniden açmak kendi ellerindedir" dedi



Anastasiadis'in bugün gerçekleştirilen toplantıya getirdiği dosya ise dikkati çekti. Müzakerelere kapalı bir şekilde hareket ettiği bildirilen Anastasiadis, önceden hazırladığı 5 sayfalık yazıyı sundu.






Hassasiyetleri anlamadı

KKTC yönetimi, Anastasiadis'in sergilediği tutumu "Kıbrıs Türk halkının hassasiyetlerini dinleme ve anlama yerine, önceden hazırladığı 5 sayfalık yazıyı getirdi" ifadeleriyle yorumladı.







#Nikos Anastasiadis
#KKTC
7 yıl önce