|

Anında vuruldu

Bitlis Tatvan’da yol kontrolündeki polis ekipleri PKK’lıların saldırısına uğradı. Beş kişilik terörist grubu polislere önce roketatar ardından uzun namlulu silahla ateş açtı. Polislerin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada üç terörist öldürüldü. PKK’lıların ateşinde yaralanan dört sivil vatandaştan biri hayatını kaybetti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:35 - 23/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bitlis Tatvan-Van karayolundaki kontrol noktasında uygulama yapan polis ekiplerine, bölgeye otomobille gelen terör örgütü PKK mensuplarınca roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi. Olayın yaşandığı bölgede biri ağır 3 vatandaş yaralandı. Yaralı vatandaşlar Tatvan Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Çok sayıda zırhlı aracın sevk edildiği bölgede arama tarama faaliyeti başlatıldı.



1 SİVİL HAYATINI KAYBETTİ


Bitlis'in Tatvan ilçesinde, güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran teröristlerin açtığı ateş sonucu ağır yaralanan 4 vatandaştan biri yaşamını yitirdi. Bitlis Valisi Ahmet Çınar, beraberinde Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Tatvan Cumhuriyet Başsavcısı Abdulselam Esen ve Tatvan Emniyet Müdürü Cengiz Kavaklı ile olay yerinde incelemelerde bulundu.



5 TERÖRİST SALDIRDI


Çınar, burada yaptığı açıklamada, ilçe girişindeki polis kontrol noktasına sivil araçla 4 ya da 5 kişi olduğu tahmin edilen teröristlerce saldırı düzenlendiğini anlattı. Polislerin anında karşılık vermesiyle 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini vurgulayan Çınar, “Yaralı olduğu bilinen bir terörist takipte. 5 kişi olma ihtimalleri var. Arkadaşlarımız son çalışmalarla bunu tespit edecekler. Şu anda çok üzgünüz. Bir vatandaşımız olay yerinde vefat etti, 3 vatandaşımız da ağır yaralı, hayati tehlikeleri var” dedi.



LAV VE ROKETLE GELMİŞLER


Teröristlerin büyük bir saldırı için hazırlıklı geldiğini belirten Vali Çınar, polislerin fark etmesi üzerine PKK'lıların ellerinde lav silahı ve roketatarları kullanamadığını belirtti. Vali Çınar şunları söyledi: “Ellerinde lav silahı, roketatar, el bombaları ve uzun namlulu silahlar bulunan teröristler, sadece, el bombası ve uzun namlulu silahlar kullanabilmişlerdir.”


#PKK
#Terör saldırısı
8 yıl önce