|

Ankara cuma namazı vakti saat kaçta

Cuma namazı öncesinde Ankara namaz vakitlerini merak eden vatandaşlar internette Ankara namaz vakitleri ve Ankara için Cuma namazı vakti araştırması yapıyor. Peki, Ankara'da Cuma namazı saat kaçta? İşte 23 Şubat 2018 Ankara Cuma namazı saati ve Ankara namaz vakitleri.

Yeni Şafak
11:08 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 11:14 - 23/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Cuma namazı kılmak ve cuma hutbesini dinlemek farzdır.
Cuma namazı kılmak ve cuma hutbesini dinlemek farzdır.

Müslümanların bayramı Cuma günü geldi. Cuma namazına gitmek isteyen Ankaralılar, namaz vaktini kaçırmamak için 'Ankara Cuma namazı saati' sorgularını sürdürüyor. Milyonlarca Müslüman bugün Cuma namazı saati araştırması yapıyor.

Yurdumuzun dört bir yanındaki milyonlarca Müslüman yaşadıkları şehirlerdeki cuma namazı saatlerini merak ediyor. Ankara namaz vakitleri kaçta? İşte Ankara cuma namazı vakti?

23 Şubat Ankara Cuma namazı saati

Ankara için Cuma namazı vakti, Ankaralı vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Kılınacak olan Cuma namazını kaçırmak istemeyen ve tam vaktinde camilerde yer almak isteyen vatandaşlar Ankara için Cuma namazının saatini araştırıyor.

Ankara'da 23 Şubat Cuma namazı 13.08’de okunacak olan öğle ezanı sonrasında kılınacak. Böylece İslam dininin önemli ibadetlerinden biri daha idrak edilecek.

Hazreti Peygamber döneminden günümüze kadar kılınan Cuma namazı öğle namazı vaktinde cemaatle kılınır. Cuma namazı kılmak ve cuma hutbesini dinlemek farzdır. Cuma namazının önemine dair Kur'dan ayetler ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hadislerinde çokça geçmektedir. Cuma namazı vakti alış veriş yapmak ise haramdır. Cuma namazı akıl baliğ olan, sağlık ve sıhhatı yerinde olup mukim olan her Müslüman erkeğe cuma namazı farz-ayndır.


Cuma namazının hükmü

Cuma namazı, Hz. Peygamber döneminden günümüze kadar bütün Müslümanlarca kılınmış ve bunun farz olduğu konusunda herhangi bir ihtilafa düşülmemiştir.

Cuma namazının hicretten önce farz kılındığına dair rivayetler bulunmakla birlikte, Hz. Peygamber ilk Cuma namazını hicret esnasında Medine yakınındaki Rânûna denilen bir vadide kıldırmıştır.





#cuma namazı
#Ankara
6 yıl önce