|

Avustralya'da müslümanlar Türk camisinde buluşuyor

Sydney kentindeki Türklere ait camide 3 yıldır verilen toplu iftarlarda her gün yüzlerce kişi bir araya geliyor.

Yeni Şafak
12:22 - 10/07/2014 Perşembe
Güncelleme: 16:34 - 10/07/2014 Perşembe
AA
Avustralya'da müslümanlar Türk camisinde buluşuyor
Avustralya'da müslümanlar Türk camisinde buluşuyor

Avustralya'nın Sydney kentinde Türklere ait Bonnyrigg Camisi'nde üç yıldır verilen ücretsiz toplu iftarlar, bölgede yaşayan Türkler ve birçok milletten Müslümanın her gün bir araya gelmesine vesile oluyor.



Sydney'de yaşayan Avustralyalı Türkler tarafından 1990 yılında yaptırılan Bonnyrigg Camisi, son üç yıldır sponsorların ve cami derneğinin desteği ile her gün camiye ait yemekhanede halka açık iftar veriyor. Bonnyrigg Türk İslam Kültür Derneği yönetimi tarafından başlatılan ücretsiz iftar programına her gün yaklaşık 300 kişi katılıyor.



Bonnyrigg Türk İslam Kültür Derneği Başkanı Muhammet Eriş, yaptığı açıklamada, üç yıl önce yönetim kurulu kararı ile başlattıkları halka açık iftar programına Avustralyalı Türklerin yanı sıra farklı milliyetlerden Müslümanların da katıldığını söyledi. Halka açık iftar yemeğinin aşçısını iki yıldır özel olarak Diyanet İşleri Başkanlığı aracılığıyla getirttiklerini aktaran Eriş, iftar yemeğine zaman zaman yabancıların da sponsorluk yaptığını belirtti.



Eriş, "Sponsorluk genellikle halkımız ve cemaatimiz tarafından karşılanıyor. Sponsor olmadığı günlerde de derneğimiz karşılıyor" dedi.





Ramazanı coşkusunu yaşatmak istiyoruz


Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Bonnyrigg Camisi'nde sekiz ay önce göreve getirilen cami imamı Osman Çavuşlu, ramazan ayında toplumun her kesimi ile iftar ve teravihlerde bir araya gelip dua etmekten sevinç duyduklarını söyledi.



Çavuşlu, "Ramazanı eski ramazanlar gibi coşkulu, heyecanlı bir şekilde yaşatmak için yavrularımızı, özellikleri büyüklerimizin o eski ramazanları ile buluşturmak için bu iftar programlarımız bir vesile oluyor" diye konuştu.



Burada iftarlarımızı daha güzel yapıyoruz


Bonnyrigg Camisi'nde düzenlenen iftarlara başladığı günden itibaren katıldıklarını aktaran Türklerden Mehmet Ziya Akkoyun ise ramazan ayını neredeyse Türkiye'den daha güzel yaşadıklarını dile getirdi. Akkoyun, "Burada daha güzel iftarlarımızı yapıyoruz, namazlarımızı, teravihlerimizi kılıyoruz. Görüyorsunuz herkes mutlu" dedi.



Bonnyrigg Türk İslam Kültür Derneği, ramazanda halka açık iftar vermesinin yanı sıra camiye gelen çocuklar için de ramazan boyunca kullanacakları oyun alanları düzenlemeyi ihmal etmedi.  


 

#Avustralya
#Bonnyrigg Cami
#Türk İslam Kültür Derneği
#ramazan
10 yıl önce