|

Araç kiralarken imzaladığı boş senet servetinden etti

Antalya'da gurbetçinin araç kiralarken imzaladığı boş sözleşmeyi kullanarak dolandırıcılık ve sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanık 6'şar yıl hapis cezasına çarptırıldı. Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan müşteki Arif Gül, "Araç değiştirilirken imzaladığım kağıtları otomobilin güneşlik bölümünde unuttum. O imzaladığım boş sözleşmeyi kafalarına göre doldurmuşlar, arsa satmışım gibi göstermişler. Yaklaşık 1 milyon lira zararım var. Maddi ve manevi durumum çok kötü. Bütün mal varlığımı kaybettim" dedi.

Yeni Şafak
11:05 - 15/11/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:17 - 15/11/2018 Perşembe
AA
Araç kiralarken imzaladığı boş seneti kafalarına göre dolduran kişiler tarafından 1 milyon lira zarara uğrayan Arif Gül.
Araç kiralarken imzaladığı boş seneti kafalarına göre dolduran kişiler tarafından 1 milyon lira zarara uğrayan Arif Gül.

Antalya'da gurbetçiye araç kiralarken imzalattıkları boş sözleşmeyle dolandırıcılık ve sahtecilik yaptıkları gerekçesiyle yargılanan 2 sanığa 6'şar yıl hapis cezası verildi.

5. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına tutuksuz sanıklardan Durmuş Ali Ö, müşteki Arif Gül ve taraf avukatları katıldı. Sanık Durmuş Ali Ö, olayla bağlantısının olmadığını, diğer sanık Emrullah Y'yi tanımadığını öne sürdü. Kendisinin de mağdur olduğunu savunan sanık, beraatini istedi.

Mahkeme heyeti, sanıklar Durmuş Ali Ö. ve Emrullah Y'ye "nitelikli dolandırıcılık" ve "sahtecilik" suçlarından 6'şar yıl hapis cezası verdi.

"Onlara arsa satmışım gibi göstermişler"

  • Adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan müşteki Arif Gül (54), Fransa'da yaşadığını, üç arkadaşı ve aileleriyle 2011'de Antalya'ya tatile geldiğini söyledi.Araç kiralarken kendisine bazı imzalar attırıldığını belirten Gül, "
    Aracın klimasından koku gelince kiraladığımız kişiyi arayıp durumu anlattım. Araç değiştirilirken imzaladığım kağıtları otomobilin güneşlik bölümünde unuttum. O imzaladığım boş sözleşmeyi kafalarına göre doldurmuşlar, onlara arsa satmışım gibi göstermişler.
    " diye konuştu.

Dolandırıcıların sözleşmedeki boş senetlere 80 bin avro yazarak kendisini borçlu gösterdiklerini iddia eden Gül, bu nedenle evi ve arsasının icra kanalıyla satıldığını anlattı.

"1 milyon lira zararım var"

Yaklaşık 7 yıl süren davada nihayet kararın çıktığını dile getiren Gül, şunları söyledi:

Gül'ün avukatı Fevzi Yarbaş da kararla ilgili üst mahkemeye itirazda bulunacaklarını belirtti.

#Antalya
#Arif Gül
#dava
#dolandırıcılık
#Gurbetçi
#sahtecilik
5 yıl önce
default-profile-img