|

Arap gazetecilerden Türkiye'ye destek gezisi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının desteğiyle Giresun ile Ordu'ya gelen Arap gazeteci ve sosyal medya fenomenleri, ülkelerinde Türkiye'nin turizm açısından güvenli olduğunu anlatacak. Arap ülkelerinden gelen yaklaşık 15 gazeteci Türkiye'de darbe olmadığı ve normal hayatın devam ettiği mesajını dünyaya duyuracak.

Yeni Şafak
16:50 - 9/08/2016 Salı
Güncelleme: 16:57 - 9/08/2016 Salı
AA

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle Giresun ile Ordu'ya gelen Arap gazeteci ve sosyal medya fenomenleri, ülkelerinde Türkiye'nin turizm açısından güvenli olduğu mesajını verecek.



Türk Hava Yolları sponsorluğunda bir süre önce Ordu-Giresun Havaalanı'na gelerek önce Ordu, ardından Giresun'u gezen Araplar, Türkiye'nin turizm potansiyelini ülkeleriyle paylaşacak.



DOKA Giresun Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Murat Aladağ, Katar, Dubai ve Lübnan'dan gazeteci ve sosyal medya fenomenlerinin katıldığı bir gezi düzenlendiğini söyledi.



Bölgeye gelen Arapların, medya üzerinden turizmle ilgili bilgilendirme yaptığını belirten Aladağ, "Amaç Körfez ülkelerinde Giresun ve Ordu'yu tanıtmak ve buranın güvenli olduğunu, halen turizme açık olduğunu, insanların burada rahatlıkla konaklayabileceğini onlara anlatabilmek." dedi.





Türkiye'de darbe olmadı


Aladağ, 15 Temmuz'daki darbe girişimiyle bir algı oluştuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:



"Arap ülkeleri, özellikle bu gazetecilerini bölgeye gönderdi. Arap ülkelerinden yaklaşık 15 gazeteci, özellikle 'Türkiye'de darbe olmamıştır, normal hayat devam ediyor. Türkiye gezilmeye değerdir' mesajını kendi ülkelerinde vermek için geldi. Bu süreçte özellikle Türkiye ve Cumhurbaşkanımızın, ülkemizin yanında bulunduklarını göstermek istemişlerdir."



İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Gürgenci ise Arap gazetecilerin hem Giresun hem de bölgeye fayda sağlayacağını, bu tanıtımın mutlaka geri dönüşü olacağını kaydetti.



Ordu-Giresun Havaalanı sayesinde turizm alanlarına kolay ulaşım imkanı bulunduğuna işaret eden Gürgenci, "Havalimanından çıktığınız zaman 40 dakikada turizm merkezlerine ulaşma şansına sahipsiniz. Bu alanı değerlendirmek de bizlere düşüyor. Bizler misafirlerimiz aracılığıyla yurt dışında ilimizi tanıtarak, buraya kolay ulaşım elde edebileceklerini ve turizmden beklentilerini karşılayabileceklerini ifade ediyoruz." diye konuştu.





Elektrikli faytona Araplardan ilgi


Öte yandan, Tirebolu Belediyesince hizmete sunulan elektrikli faytonun ilk denemesi Giresun Kalesi'nde yapıldı. Arap konuklar, faytona yoğun ilgi gösterdi.



Giresun Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Doğu Karadeniz sahilinde önemli destinasyonlara sahip kentte, farklı bir aktivite olarak elektrikli faytonun turizme kazandırıldığını belirtti.



Tirebolu'nun yaz turizminde de etkin bir destinasyon olduğunu dile getiren Uzuner, şu ifadeleri kullandı:



"Elektrikli faytonu Giresun Kalesi'nde denedik, ciddi manada yokuş çıkabilme kabiliyetine sahip. Kale içinde gezdiğimizde, burada bulunan Arap turistlerin ciddi ilgisiyle karşılaştık. Günlük kiralamak isteyenler, binerek kiralamak isteyenlerle karşılaştık. Bu da bizi mutlu etti. Onların ruhuna çok uygun bir araç. Bu manada Giresun turizmine ciddi katkı sağlayacak."












#Arap gazeteciler
#darbe girişimi
#DOKA ve THY
#Sosyal medya fenomenleri
#turizme destek
8 yıl önce