|

'Arap yöneticiler İsrail ile Kudüs pazarlığına oturdu'

'Büyük Oyun' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni Karagül, "Arap yöneticiler kendi gelecekleri için ABD ve İsrail ile Kudüs pazarlığına oturdu" dedi.

Yeni Şafak
21:24 - 5/12/2017 Salı
Güncelleme: 21:37 - 5/12/2017 Salı
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Büyük Oyun" programında konuştu
​Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, "Büyük Oyun" programında konuştu

Yeni Şafak ve TVNET Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, TVNET ekranlarında Nedret Ersanel'in sunduğu "Büyük Oyun" programında konuştu.

Karagül'ün konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Kudüs'ten sonra hedeflerinden Mekke ve Medine var. Genç kuşak Arap yöneticiler, kendi gelecekleri için ABD ve İsrail ile Kudüs üzerine pazarlığa oturdular

Türkiye dahil her ülke istila projesinin tehdidi altındadır. Kuzey Afrika'dan Pakistan'a kadar bu coğrafyada 'ne yapılacağını' öngörmek gerekiyor.

Türkiye, kendi felsefesi, coğrafyası ve tarih anlayışla kendi prensiplerini uyguluyor.

Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Kuveyt'le birlikte İran'a karşı bir Körfez ekseni oluşturdu. Kampları, cepheleri kurdular ve Körfez'e güvenlik vaat ediyorlar. Arap yöneticiler kendi gelecekleri için ABD ve İsrail ile Kudüs pazarlığına oturdu.


ABD, bugün Körfez ülkelerine sizin düşmanınız İsrail değil, İran'dır diyor. İran'a karşı Körfezi harekete geçirmek istiyorlar.

Garnizon devletleri kuruyorlar

Arap devletleri, Doğu'daki yükselişi sezemiyor. Batı'ya kapılmış durumdalar. Müslümanlar'ın zihin dünyasını alt üst edecek tartışmalar yapılıyor.

#Büyük Oyun
#İbrahim Karagül
#TVNET
6 yıl önce