|

Asansörsüz gazi derneği bahçeli konuta taşınıyor

Erzurum'daki bir binanın 6'ncı katında bulunan Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği için özüm bulundu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen, tarihi bir konutu derneğin kullanımına sundu.

Yeni Şafak
09:24 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:30 - 5/09/2016 Pazartesi
DHA

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen olaya müdahale etti.Erzurum'da, vatani görevlerini yaparken geçirdikleri trafik kazası ya da silahlı çatışma sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan gazilerin merdiven sorunu sona eriyor.



Engelli gaziler asansörü olmayan binanın 6'ncı katına çıkamadıkları için, üyesi oldukları Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şubesi'ni 7 yıldır sadece uzaktan izlemekle yetiniyordu.



Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kalenin etrafında yapılan açık hava müzesi içerisinde kalan ve bahçesi olan tarihi bir konutu derneğin kullanımına verdi.



Konutta son rütuşların yapıldığını söyleyen Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehitler Dul ve Yetimleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Recep Akgül, "Başkanımız sayesinde artık derneği göremeyen üyemiz kalmayacak" dedi.




#Erzurum
#Mehmet Sekmen
#Gaziler Derneği
8 yıl önce