|

Asker taşıyan midibüs polis aracıyla çarpıştı: 33 yaralı

Kars'ta hastaneye gidecek askerleri taşıyan sivil yolcu midibüsü ile bugün Kars'a gelecek olan Başbakan Binali Yıldırım'ın güvenliği için görev alan polis aracı çarpıştı. Kazada 31 asker ve 2 polis yaralandı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.Otomobil sürücüs

Yeni Şafak
11:25 - 7/06/2018 Perşembe
Güncelleme: 13:18 - 7/06/2018 Perşembe
IHA
Kazanın ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.
Kazanın ardından bölgeye sağlık ekipleri sevk edildi.

Kars'ta meydana gelen trafik kazasında 31 asker ve 2 polis yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Karayolları Kavşağı'nda askerleri taşıyan 36 FF 976 plakalı sivil midibüse aynı yöne giden ve kırmızı ışık ihlali yaptığı öne sürülen otomobil arkadan çarptı.

Kontrolden çıkan midibüs, Başbakan Binali Yıldırım'ın Kars ziyareti için kavşakta güvenlik önlemi alan 36 A 5936 plakalı polis aracına çarparak devrildi.


Kaza yerin çok sayıda ambulans sevk edildi

Kaza yerine çok sayıda ambulans, Ulusal Medical Kurtarma Ekibi (UMKE), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlileri ile polis ekipleri sevk edildi.

Kazada midibüsteki 31 asker ile polis aracındaki 2 polis memuru yaralandı.

Yaralılardan 20'si Harakani Devlet Hastanesine, 13'ü Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı.

Yol trafiğe kapatıldı

Yoğun güvenlik önlemleriyle Kars Harakani Devlet Hastanesi ve Kafkas Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan askeri personeller ve polis memurları tedavi altına alındı.

İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ile İl Jandarma Komutanı Albay Osman Kılıç, kaza yerine gelerek bilgi aldı.

Otomobiliyle kaza yerinden kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlatıldı.

#Kars
#Asker
#Kaza
#Polis
6 yıl önce