|

Askerin dikkati olası faciayı önledi

Kars'ta Jandarma Komutanlığı'na ait ekiplerce Kağızman ve Digor kırsalında yapılan arama tarama faaliyetlerinde patlamaya hazır 250 kilo bomba ele geçirildi. Jandarmanın dikkati, olası bir faciayı önledi.

Yeni Şafak
07:26 - 27/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:51 - 27/08/2015 Perşembe
IHA

Kars'ta PKK'lı teröristlere karşı arama tarama çalışmalarını yürüten güvenlik güçleri, Kağızman'a bağlı ve Digor sınırına yakın Karakale köyünde köprü altına yerleştirilmiş 250 kilo patlamaya hazır bomba buldu. Bölgede güvenlik önlemleri alan jandarma daha sonra 250 kilo bombayı güvenli şekilde imha etti.



BÖLGEDE BİR ASTSUBAY ŞEHİT OLMUŞ VE BİR ASKER YARALANMIŞTI

Digor ilçesine sınır Kağızman'a bağlı Karakale köyü kırsalında güvenlik güçleriyle PKK'lı teröristler arasında 16 Ağustos 2015 tarihinde sıcak temas yaşanmış ve Astsubay Nurettin Öztürk şehit olurken, bir asker yaralanmış ve üç terörist de vurularak ölmüştü. Aynı bölgede köprü altına konulan patlamaya hazır 250 kilo bombanın jandarma ekiplerinin dikkati sonucu bulunarak imha edilmesiyle, olası bir facianın önüne geçildi.



GÜVENLİK GÜÇLERİNİN ARAMA TARAMA FAALİYETLERİ DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Kağızman ve Sarıkamış'ta güvenlik güçlerinin arama tarama faaliyetleri aralıksız devam ediyor.


Daha önce Kars Valiliği'nce, Kağızman Çemçe-Madur bölgesi ve Sarıkamış Boyalı Ormanları bölgesi, icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşların zarar görmemesi için 15 gün süre ile Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiş ve bu süre 15 gün daha uzatılmıştı. Güvenlik bölgesi ilan edilen alanda jandarma ekiplerinin arama-tarama çalışmaları sürüyor. Bölgeye giriş çıkışlara izin verilmiyor.

#patlayıcı
#operasyon
#Kars
9 yıl önce