|

Avrupa’yı inleteceğiz

Hollanda ve Almanya'nın teamülleri hiçe sayarak bakanlara uyguladığı yasaklara tepkisini sürdüren Başbakan Yıldırım, “Avrupa'nın siyaseti de artık Türkiye'den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler” dedi. Yıldırım, 16 Nisan'da Türkiye'nin 'evet'le Avrupa'yı titreteceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 03:04 - 16/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Avrupa evetle inleyecek
Avrupa evetle inleyecek

Başbakan Binali Yıldırım, Ardahan ve Artvin'de düzenlenen mitinglerde Avrupa ülkelerine tepkisini sürdürdü. 16 Nisan'da herkesin susaçağını, milletin konuşacağını belirten Yıldırım, özetle şunları söyledi: Milletin vereceği her 'evet' kararı Türkiye'yi daha da ileri taşıyacak. Bu ülkenin okullarına yıllarca bakılmadı, yeni okullar yapılana kadar. Okullara bilgisayarlı eğitim getirilmedi. Hastaneler yıllar boyunca vatandaş için çile kapısı oldu. Şehirlerimiz, yollar, okullar, konutlar yıllar önce olmalıydı ama olmadı. Niye olmadı. Çünkü milletin kararı, siyasetin rotası olmadı. Milletin değişim ihtiyacı, kendini değiştirmekten aciz anlayışların elinde maalesef yok oldu gitti.



DERDİN DEVASI BİZİZ


Türkiye 3 Kasım 2002'den bu yana çok farklı. Bugün Türkiye, tarihi adımlar atarken, yüzünü geleceğe, kalkınmaya çevirdi. Biz hizmet ve eser üretiriz, şehirlerimizi, köylerimizi imar ederiz. Derdin devası biziz ama birileri de sadece laf, dedikodu üretir, yalan yanlış bilgilerle kafaları ütüler. Onun için hiçbir zaman laf üstüne laf koyan değil, hep taş üstüne taş koyan iktidar olduk.





ŞİMDİ AHKAM KESİYORLAR


Anamuhalefet 'Türkiye kalkınmasın, büyümesin. Küçük olsun, benim olsun' anlayışında. Darbelere, vesayete, kumpaslara bunlar kapıyı kapatamadı. Sadece AK Parti yaptı diye 15 yıllık kazanım bir anda yok olsun, gitsin ona razılar. Hayır diyerek teröre, kutuplaşmaya zemin hazırlıyorlar. Vakti zamanında memleketi yönetemeyenler şimdi Türkiye'nin geleceği hakkında ahkam kesiyorlar. Bunlar bir belediyeye bile sahip çıkamadılar, ülkenin geleceğine mi karar verecekler.



SİYASETLERİ TÜRKİYE'DEN BELİRLENİYOR


Bakın Avrupa'da bazı ülkeler, CHP hayırcı ekibiyle aynı şarkıyı söylüyor, aynı dili konuşuyorlar. Almanya, Hollanda yöneticilerini buradan kınıyorum. Esasında Almanya olsun, Hollanda olsun nüfusun çoğu, orada yaşayanların büyük bir kesimi Türkiye'ye karşı düşman değil, Türkiye'nin dostu ama yöneticiler, seçim olacak, fazla oy almak için oturuyorlar, yatıyorlar, kalkıyorlar Türkiye. Türkiye olmayınca işleri rast gitmiyor. Bu Türkiye ne kadar büyük bir memleketmiş. Avrupa'nın siyaseti de artık Türkiye'den belirleniyor. Bilsinler ki bunlar bizi kutlu yolculuğumuzdan döndüremezler.



TERÖR BELASINI BİTİRECEĞİZ


Türkiye'nin vaktini, insanımızın enerjisini boşa tüketen bu terör belasını da memleketimizin gündeminden düşüreceğiz. Millet olarak mutlu, kalkınmış bir Türkiye için birlikte çalışacağız. Tek yürek halinde bütün hayâlleri tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.



Artvin'e deniz uçağı müjdesi


Başbakan Yıldırım, İstanbul-Artvin arası deniz uçağı seferlerinin yapılması için talimat verdi. Yıldırım, “Artvin'in bu kadar barajı var, buraya deniz uçaklarıyla yolcular taşıyalım. Trabzon'dan taşıyalım, Samsun'dan taşıyalım, İstanbul'dan taşıyalım” dedi.





#Başbakan
#Binali Yıldırım
#16 Nisan
#Anayasa referandumu
#Almanya
#Hollanda
7 yıl önce