|

Başbakan Yıldırım Irak’a gitti

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gitti. Başbakan Yıldırım ile birlikte Irak'a giden heyette, Milli savunma Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci yer aldı.

Yeni Şafak
09:10 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 09:14 - 7/01/2017 Cumartesi
IHA

Başbakan Binali Yıldırım, resmi temaslarda bulunmak üzere Irak'a gitti.



Başbakan Yıldırım, Esenboğa Havalimanı'ndan özel uçak 'TC ANA' ile Irak'a hareket etti. Başbakan Yıldırım'ı Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Emniyet Müdürü Mahmut Karaarslan ve diğer yetkililer uğurladı.



Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Başbakan Yıldırım'ın yarın ve 8 Ocak'ta Bağdat ve Erbil'i ziyaret edeceğine dair açıklama yapılmıştı.



Açıklamada, ziyaret vesilesiyle Türkiye-Irak Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin üçüncü toplantısının da Başbakan Yıldırım ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi başkanlığında gerçekleştirilmesinin öngörüldüğü ifade edildi.



Bağdat'ta Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ve Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi'yle de görüşmeler yapacak Yıldırım'ın ayrıca parti yetkilileri, Irak'ın önde gelen bazı siyasi yetkilileri, kanaat önderleri ve Iraklı Türkmenlerin temsilcileriyle bir araya geleceği kaydedildi.



Açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:



  • "Görüşmelerde, bölgemizde istikrar, refah ve güvenliğin kalıcı şekilde tesis edilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Bu bağlamda, her iki ülkeye ortak tehdit arz eden terör örgütleri PKK, DEAŞ ve FETÖ'yle mücadelede işbirliğinin güçlendirilmesi üzerinde durulacaktır. Görüşmelerde ayrıca, iki halkın ortak yararları doğrultusunda ekonomi, enerji ve ulaştırma alanlarında işbirliğinin daha üst seviyelere taşınması imkanları araştırılacaktır."

Başbakan Yıldırım'ın, Bağdat'taki temaslarının ardından Erbil'e geçerek Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani ve Başbakanı Neçirvan Barzani'yle görüşmeler yapacağı, bu görüşmelerde de terörle mücadele ve ekonomik konuların ele alınmasının öngörüldüğü bildirildi.




#Başbakan
#Binali Yıldırım
#Irak
7 yıl önce