|

Başbakan Yıldırım'dan 'Sincar' açıklaması: Gereği yapılacak

Başbakan Yıldırım resmi temaslarda bulunmak için Irak'taki temaslarını sürdürüyor. Yıldırım, Iraklı mevkidaşı İbadi ile ikili görüşmeler yaptı. Türkiye'nin teröre karşı kararlı tutumuna vurgu yapan Başbakan, "Sincar'ın PKK'dan temizlenmesi için gerekli çalışmalar yapılacak" dedi.

Yeni Şafak
15:51 - 7/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 16:36 - 7/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Bağdat'ta bir araya geldi.
Başbakan Binali Yıldırım, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ile Bağdat'ta bir araya geldi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Irak Başbakanı Haydar el-İbadi ikili görüşmelerde bulundu.



Başbakan Yıldırım, Irak Başbakanı İbadi'ye hitaben, "Geçtiğimiz günlerde yaptığınız 'PKK'nın Irak toprakları üzerinden Türkiye'ye zarar vermesine izin vermeyeceğiz' şeklindeki açıklamanız bizim için çok önemli. Bundan büyük bir memnuniyet duyduk. Bu da teröre karşı beraber, birlikte neler yapabileceğimizi en iyi şekilde gösteriyor" dedi. Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:



"Peşmerge ve Irak merkezi güçleri ile Sincar'ın terör unsurlarından temizlenmesi konusunda gerekli çalışmalar yapılacak. Bizim için terör nereden gelirse gelsin aynıdır. Dolayısıyla Sincar birinci derecede en büyük tehdidi bize oluşturmaktadır ve tehdidin bertaraf edilmesi konusunda Sayın Başbakan'ın hassasiyetleri için de teşekkür ediyoruz. Bu konuda da gerekli işbirliğini yapmaya hazırız. Sadece Sincar değil bütün Irak topraklarından ülkemize yönelen terör faaliyetlerine karşı işbirliğini sürdüreceğiz."





Başbakan Binali Yıldırım'ın beraberindeki üst düzey heyetle Irak'a gerçekleştirdiği ziyaretin "iki ülke arasında iş birliği ve koordinasyon alanında olumlu etkileri olacağı" belirtiliyor.



Irak'taki farklı gruplara mensup milletvekilleri, Başbakanın ziyaretini değerlendirdi.



Irak Güçler Birliği Bloku üyesi Sacide Muhammed, "Yıldırım'ın ziyaretinin siyasi, ekonomik ve güvenlik alanlarında olumlu yansımaları olacağı gibi, ziyaret iki ülke arasında özellikle terörle mücadelede iş birliğine vesile olacak." dedi.




#Irak
#Binali Yıldırım
#Haydar el-İbadi
#Başika
7 yıl önce