|

Babasını aradı hayata döndü

Terör örgütünün kaçırdığı kızlardan S.B. gizlice babasını arayıp, 'Baba beni kurtarın' diye yardım istedi. S.B.'nin tutulduğu evin yerini belirleyen güvenlik güçleri operasyon düzenledi. S.B. ile birlikte 3 kişi sağ kurtarıldı

Haber Merkezi
00:00 - 6/06/2014 Cuma
Güncelleme: 00:05 - 6/06/2014 Cuma
Yeni Şafak
Babasını aradı hayata döndü
Babasını aradı hayata döndü

PKK'nın kaçırdığı çocuklardan, aralarında 13 gündür Diyarbakır'da eylem yapanlardan ailelerden birinin kızı S.B.'nin de bulunduğu 3 çocuk, Yüksekova'da polis tarafından kurtarıldı. Kars'ın Kağızman İlçesi'nden Diyarbakır'a gelerek çocuklarının bırakılması için eylem yapan Binnaz ve Sacit B. çiftinin kızları S.B. dün cep telefonundan ailesini arayınca güvenlik güçleri yerini belirlemek için hemen araştırma başlattı. Telefonun sahibi Yüksekova'da bir kadındı. Bu kadını takibe alan güvenlik güçleri, ilçenin Yeşildere Mahallesi'ndeki eve baskın yaptı. PKK'nın dağ kadrosuna kızları götürmekle görevli K.E., S.K. adlı kadınlar gözaltına alınırken, PKK'ya götürmek istedikleri S.B. (16), Z.T.(17) ve F.K. (22) kurtarıldı.

AİLESİ EYLEMDEYDİ

Yapılan soruşturmada S.B.'nin ailesinin 13 gündür Diyarbakır'da çocuklarının bırakılması için eylem yapan Binnaz ve Sacit B. çiftinin kızı olduğu belirlendi. Kars Kağızman Anadolu Lisesi öğrencisi S.B.'nin 20 gün önce iki arkadaşıyla PKK'ya götürülmek üzere alındığı ortaya çıktı.

16 yaşındaki kızı S.B. dağa çıkarılmak istenirken operasyonla kurtarılan Binnaz B'de 'Böyle olacağı içime doğmuştu. Umutla geldim. Umarım barış diğer anneler de benim sevincimi yaşar' dedi.

2 KİŞİ DE TESLİM OLDU

Hakkari'de ayrıca terör örgütü PKK'dan kaçan 2 kişi, biri kent merkezinde diğeri de Yüksekova'da güvenlik güçlerine teslim oldu.

YÜRÜYEREK GELDİ

Bu arada, örgütten kaçarak Hakkari Depin Polis Kontrol Noktası'na silahsız ve teçhizatsız olarak gelen 18 yaşındaki D.Y. teslim oldu. D.Y'nin polise Ağaçdibi köyünde bulunan 6 örgüt mensubuyla faaliyet yürüttüğü gruptan kaçarak kontrol noktasına kadar yürüyerek geldiğini söylediği öğrenildi.

DAĞ YOLUNDA YAKALANDI

Hakkari'de düzenlenen bir diğer operasyonda da polis, terör örgütüne yardım ve kırsal alana elaman temin ettiği belirlenen Yaşar G'nin, 06 YGZ 14 plakalı araçla Van'dan Hakkari'ye gittiği bilgisine ulaşıldı. Bunun üzerine araç Yeniköprü'de güvenlik güçlerince durduruldu. Kontrollerde, sürücü Yaşar G. ile dağa kaçırılmak üzere kırsal alana götürüldüğü belirlenen V.B. (16) ve N.M. (26) yakalandı.

Çocukların PKK'dan kaçması ve teröristlerin elinden kurtarılması, BDP'lilerin 'Kaçırma yok, gönüllü dağa çıkıyorlar' savunmasını çürüttü.

İlk işi oyun oldu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde 2 ay önce terör örgütünce kandırılarak dağa götürülen 13 yaşındaki M.E. örgütten kaçtı. İlçe merkezindeki evine gelen M.E'yi ailesi, güvenlik güçlerine teslim etti. M.E, İlçe Emniyet Amirliği'nde ifade verdikten sonra çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldı. Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, M.E'yi evinde ziyaret ederek, bir süre görüştü.

ARTIK BARIŞ OLSUN

Öğle saatlerinde ilçenin ileri gelenleri ve bazı kamu kurum çalışanlarıyla birlikte M.E.'yi evinde ziyaret eden Kaymakam Mehmet Fevzi Dönmez, 'İnşallah bütün çocuklar geri gelir, artık analar ağlamaz' dedi. Dönmez konuşurken yanına çağırdığı M.E.'nin sırtını sıvazlayıp başını okşadı, o da gülümseyerek karşılık verdi. M.E. evde arkadaşlarıyla oyun oynadı. M. E.'nin annesi Nesiba Erdal da 'Artık barış olmasını istiyorum. Çok mutluyum. Bütün annelerin mutlu olmasını istiyorum' diye konuştu.


10 yıl önce