|

"BAE'nin kime hizmet ettiğini biliyoruz"

Türkiye'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı harekâtını ABD ağzıyla karalamaya çalışan BAE Dışişleri Bakanı'na cevap verildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Esasen bir süredir tarihimize ve Arap dünyasıyla ilişkilerimize yönelik karalama niteliğindeki beyanlarıyla BAE yetkililerinin hangi çevrelere hizmet etmeye çalıştıkları da gayet iyi bilinmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yeni Şafak
09:46 - 20/03/2018 Salı
Güncelleme: 10:06 - 20/03/2018 Salı
Yeni Şafak
BAE'nin açıklamalarına Ankara'dan tepki.
BAE'nin açıklamalarına Ankara'dan tepki.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin Arap dünyasıyla müstesna tarihi ve beşeri bağları bulunan bir ülke olduğu hatırlatıldı.

"Türkiye’nin kardeş Arap ülkelerinin huzur, güvenlik ve istikrarına atfettiği önem ve Kudüs başta olmak üzere İslam dünyasının ortak davalarına verdiği güçlü destek herkesçe bilinmektedir" ifadesi kullanılan açıklama şöyle:

"Türkiye’nin Suriye’nin siyasi birliğinin ve toprak bütünlüğünün korunmasına verdiği destek, bu ülkede kalıcı barış ve istikrarın sağlanması için ortaya koyduğu çabalar ve misafir ettiği 3.5 milyondan fazla Suriyeli kardeşi için üstlendiği sorumluluk da ortadadır.


Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’e yönelik operasyonu ise ülkemize yönelik terör tehdidini bertaraf etmek amacıyla gerçekleştirilmiştir."

"Hangi çevrelere hizmet ettiklerini biliyoruz"

ABD'nin etkisiyle Körfez Krizi'ni çıkaran BAE'ye yönelik yapılan açıklamada şöyle devam edildi.

"Hal böyleyken, BAE Dışişleri Bakanı’nın Türkiye’nin Suriye’ye müdahale ettiğine ve Arap dünyası için bir tehdit oluşturduğuna dair açıklamasını anlamak ve iyi niyetle bağdaştırmak mümkün değildir. Esasen bir süredir tarihimize ve Arap dünyasıyla ilişkilerimize yönelik karalama niteliğindeki beyanlarıyla BAE yetkililerinin hangi çevrelere hizmet etmeye çalıştıkları da gayet iyi bilinmektedir.

"Her ülke elini taşın altına koymalı"

Bölgenin içinden geçtiği kritik dönemde yapılması gereken, ortak bir kaderi paylaşan dost ve kardeş halklar arasında nifak tohumları ekmek değil, bölgesel sorunların dayanışma içinde sahiplenilmesi ve her bir ülkenin bu sorunların çözümlenmesi için elini taşın altına koyma iradesini göstermesidir."


#Birleşik Arap Emirlikleri
#Türkiye
#Dışişleri Bakanlığı
6 yıl önce