|

Bahçeli: Dersim vilayeti olmadı, olmayacak

MHP Genel Başkanı Bahçeli, YSK'nın kararının ardından değerlendirmelerde bulundu ve "YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır" ifadesini kullandı. Bahçeli, Tunceli Beldiyesi'nde alınan Dersim kararı ve ABD'nin S-400 konusundaki tutumuna dair de önemli açıklamalar yaptı.

15:00 - 23/05/2019 Perşembe
Güncelleme: 16:46 - 23/05/2019 Perşembe
Yeni Şafak
MHP Lideri Devlet Bahçeli.
MHP Lideri Devlet Bahçeli.

MHP Lideri Devlet Bahçeli, YSK'nın gerekçeli kararını açıklamasının ardından hem seçimlere hem de güncel konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bahçeli'nin sözlerinden öne çıkanlar şöyle:

"YSK, şaibeleri teyit etmiş, sandık yolsuzluğunu ortaya çıkarmıştır. Kararda tartışmasız şekilde doğru tespitlere yer verilmiştir.

Dersim vilayeti olmayacak

Tunceli Belediye Meclisi’nin Dersim kararı tam anlamıyla yangına körükle gitmek, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne meydan okumaktır.

  • Türkiye’de resmi olarak Dersim ismiyle anılan bir vilayet yoktur, olamayacaktır. Komünist ve bölücü komploya göz yummak, alttan almak, sessiz kalmak feci akıbetlere davetiye çıkaracak, beka düzeyinde tehlikelere kapı aralayacaktır.

ABD'nin S-400 yaklaşımı

Bahçeli, S-400 füze savunma sistemi ile ilgili tartışmalara da değinerek, Türkiye'nin milli bekasının çok cepheli risk ve tehlikelere maruz olduğunu söyledi. Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türk milletinin varlığını, birliğini ve refahını hedef alan karanlık çevreler, bunların yerli işbirlikçileri ve siyasi uzantıları son zamanlarda tahrik kampanyalarına hız vermişlerdir.

  • Türkiye S-400 Füze Savunma Sistemi bahanesiyle siyasi ve ekonomik kuşatmaya alınmış, boyun eğmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, 22 Mayıs 2019'da ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen, 'ABD-Türkiye ittifakına yönelik endişelerin ifade edilmesi' başlıklı karar çifte standart olmasının ötesinde, tamamıyla art niyetin ve müttefiklik hukukunu hiçe sayan bir zihniyetin ürünüdür. Türkiye Cumhuriyeti tam bağımsız bir devlettir.

NATO üyeliği, dostluk hukuku ve stratejik ortaklık gibi iki taraflı işlemesi gereken sorumluluk mekanizması, devamlı bir tarafın geri adım atması, taviz vermesi, adeta tutsak alınması şeklinde okunamayacak, asla bu şekilde yorumlanamayacaktır."

Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemeli

Türkiye'nin iradesine kilit vurmaya teşebbüs eden, bağımsızlık azmini kırmak için tevessüle yeltenenlerin, tarihi hatanın ve bedeli çok yüksek skandalın faili olacağını kaydeden Bahçeli, "Türk milleti zalimce sahnelenen, sinsice sürdürülen, sinir bozucu şekilde ilerletilen kalleş oyunları, kirli tertipleri açıkça bilmektedir, alenen görmektedir. Bilhassa Türkiye ekonomisinin içine çekilmek istendiği anafor ve anarşik yapının hangi mahfillerce projelendirildiği, hangi mihraklarca servis edilip günden güne dozunun arttırıldığı gizlenemez ölçüde meydandadır. Nitekim Türkiye düşmanlığı tahammül sınırlarını çoktan aşmıştır" dedi.

#MHP
#Devlet Bahçeli
5 yıl önce