|

Bakan Akar Hakurk saldırısının detaylarını anlattı

Milli Savunma Bakanı Akar, iki askerimizin şehit düştüğü Hakurk'taki saldırının detaylarını ilk kez açıkladı. "Hainler hem hafif silah hem el bombası hem roket kullandı, bunların yanı sıra gaz bombası da attı" diyen Akar, "Bunların hepsine rağmen üs bölgesindeki kahraman Mehmetçik'imiz büyük fedakarlıkla biri gri listede olmak üzere 12 teröristi etkisiz hale getirdi" şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
11:25 - 20/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 11:27 - 20/03/2019 Çarşamba
AA
Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler.
Bakan Akar ve Genelkurmay Başkanı Güler.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile dün Şırnak'taki askeri birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulundu.

23. Piyade Tümen Komutanlığına giden Akar, Harekat Merkezi'nde faaliyetlere ilişkin brifing aldı, bölgedeki birliklerin komutanları ile bir araya geldi.

Arkadaşlarımız gurur duyulacak şekilde gereğini yaptılar

Birlik komutanlarına talimatlar veren Akar, 16 Mart'ta Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde yaşanan çatışmaya ilişkin detayları da ilk defa açıkladı.Olumsuz hava şartlarından faydalanmaya çalışan teröristlerin üs bölgesine dört koldan sızma girişiminde bulunduğunu belirten Akar, şu bilgileri paylaştı:

"Buna karşı arkadaşlarımız gerçekten övünülecek, gurur duyulacak şekilde tam zamanında olayın farkına vardılar ve gereğini yaptılar.


Sızma girişimini akamete uğratma başarısını gösterdi.

"Kanları yerde kalmadı"

Çatışmada şehit olan 2 kahraman askere Allah'tan rahmet dileyen Akar, acil şifa dilediği yaralıların tedavilerinin ise devam ettiğini bildirdi.

Bakan Akar, şunları kaydetti:

  • "Arkadaşlarımız, 2 şehidimizin kanını da yerde bırakmadı. 'Şehitlerimizin kanlarının hiçbir zaman yerde bırakılmayacağına' ilişkin sözümüzü yerine getirdiler. Sızma girişiminde bulunan 12 terörist etkisiz hale getirildi. Hava şartlarındaki olumsuzluklara rağmen Hava Kuvvetlerimiz de tespit ettikleri hedefleri ateş altına alarak sızma girişiminde bulunanları destekleyenleri etkisiz hale getirdi. Gerçekten bu hainlere, alçaklara hiçbir zaman imkan vermeyeceğimizi, onlara geçit, fırsat vermeyeceğimizi arkadaşlarımız bir kez daha çok başarılı bir şekilde gösterdi."
#Hakurk
#Çatışma
#Savunma Bakanı
#Hulusi Akar
5 yıl önce
default-profile-img