|

Bakan Bozkır'dan Yeni Şafak'a geçmiş olsun ziyareti

Yeni Şafak'ı ziyaret eden AB Bakanı Volkan Bozkır, "Terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Basınımızın en güzide kurumlarından birine böyle bir saldırı yapılmış olmasını gerçekten hiçbir şekilde kabul edemeyiz​" dedi.​

Yeni Şafak ve
13:09 - 13/02/2016 Cumartesi
Güncelleme: 11:50 - 13/02/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, terör saldırısı sonrası Yeni Şafak'a geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. Saldırıyı kınadığını belirten Bozkır, "Yeni Şafak binasına düzenlenen terör saldırısını şiddetle ve nefretle kınıyorum. Ben Romanya'da resmi bir ziyarette bulunduğum günlerde cereyan etti. Dün akşam geç vakit döndük ve ilk fırsatta da gelip geçmiş olsun dileklerimi iletmek istedim" diye konuştu.



Türkiye'de basın özgürlüğüne önem verildiğine dikkat çeken Bozkır, Basın ve ifade özgürlüğü Türkiye'nin en önde gelen konularından birisidir. Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin en başta değer verdiği konulardan bir tanesidir. Basınımızın en güzide kurumlarından birine böyle bir saldırı yapılmış olmasını gerçekten hiçbir şekilde kabul edemeyiz. Bunun failleri en kısa zamanda bulunacak ve gereken şekilde cezalandırılacaktır" ifadelerini kullandı.



Yeni Akit gazetesine de geçmiş olsun dileklerini ileten Bozkır, "Allah tekrarını gerçekleştirmesin temennisinde bulunuyorum" diye konuştu.



Kendisine son dönemde gündemde olan Suriye'deki iç savaş ve mülteci dramı da sorulan Bozkır, şunları söyledi:



"Türkiye'de misafir etmekte olduğumuz Suriyeli kardeşlerimiz aslında Türk milletinin tarihten gelen hasletinin en önemli göstergelerinden birisi. Türkiye duçar durumda olan tüm insanlara her zaman kapısını açmış, bununla iftihar etmiş bir ülkedir. 2 milyon 630 bin Suriyeli kardeşimizi de misafir ediyoruz. Ama burada aynı hislerle, aynı yaklaşım içinde olmayan birçok devlet var. Biz bu kadar büyük bir insan grubunu misafir ederken, Türkiye'de tek bir insandan 'Niye geldiler' gibi serzeniş meydana gelmemiştir. Oysa Avrupa'da bin kişiyi almak için zorlayan, hiç almamak için direnen ülkeler olduğunu görüyoruz ve bundan da üzüntü duyuyoruz. Bu bir insanlık dramıdır."


#Yeni Şafak
#Yeni Akit
#AB Bakanı Volkan Bozkır
8 yıl önce