|

Bakan Canikli'den gece yarısı Hulusi Akar açıklaması

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Orgeneral Hulusi Akar’ın memleketinde cami yaptırdığına ilişkin haberlerin düzeltilmesi gerektiğini, Akar ve ailesinin inşaatı devam eden camiye imkanları ölçüsünde destek olduklarını kaydetti.

Yeni Şafak
07:20 - 15/12/2017 Cuma
Güncelleme: 07:24 - 15/12/2017 Cuma
IHA
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın memleketi Kayseri’de cami yaptırdığına ilişkin haberlere açıklık getirdi.

“Genelkurmay Başkanı Akar cami inşa ettirmiyor, cami inşaatına maddi destekte bulunuyor”


Canikli, basında “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın cami yaptırdığı” şeklinde servis edilen haberlerin, doğru olmadığını ve bunun düzeltilmesi gerektiğini kaydederek, “Genelkurmay Başkanımız ailesiyle birlikte inşaatı devam eden bir camiye imkanları ölçüsünde bir destek sağlıyor. Finansmanının tamamı Genelkurmay Başkanımızın ailesi tarafından yapılmamaktadır. Bunun kesinlikle hiçbir şekilde duyulmaması ve isimlerinin de verilmemesi hassasiyetiyle bu yardımı yapıyorlar. Oradaki Belediye Başkanı bu bilgiyi paylaşıyor. İnşaatı daha önce başlamış olan bir camiye yardımdır. Bunun neresi yanlış? Bunun üzerinden spekülasyon yapmak ve Genelkurmay Başkanımızla ilgili haksız birtakım töhmetlerde bulunmak doğru değil” şeklinde konuştu.
#Nurettin Canikli
#Hulusi Akar
6 yıl önce