|

Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile telefonda görüştü. Görüşme sonrası Bakan Çavuşoğlu, "Bugüne kadar 115 ülkeden 70 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik. Biraz önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonla konuştuk. Onlar bizden 4 bin civarında vatandaşını götürdü. Aynı şekilde o rakama yakın vatandaşımızı da değişik eyaletlerden ülkemize getirdik. Bu konuda da birbirimize destek oluyoruz" açıklamasını yaptı.

21:48 - 18/05/2020 Pazartesi
Güncelleme: 21:52 - 18/05/2020 Pazartesi
AA
Mevlüt Çavuşoğlu - Mike Pompeo
Mevlüt Çavuşoğlu - Mike Pompeo

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Pompeo görüşmesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ve bölgesel konular ele alındı.

Çavuşoğlu görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar 115 ülkeden 70 binden fazla vatandaşımızı ülkemize getirdik. Biraz önce ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile telefonla konuştuk. Onlar bizden 4 bin civarında vatandaşını götürdü. Aynı şekilde o rakama yakın vatandaşımızı da değişik eyaletlerden ülkemize getirdik. Bu konuda da birbirimize destek oluyoruz" ifadelerine yer verdi.

İçişleri Bakanlığı: Çemçe grubu tamamen yok edildi

#Dışişleri Bakanı
#Mike Pompeo
#Mevlüt Çavuşoğlu
4 yıl önce