|

Bakan Çavuşoğlu: Korsanlar henüz temas kurmadı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Nijerya'da kaçırılan Türk denizciler hakkında açıklamalarda bulundu. Şu ana kadar korsanlardan bir haber olmadığı belirten Çavuşoğlu, "Gemide yaralanan vatandaşımıza tıbbi müdahale yapıldı, şu an durumu iyi. İlgili tüm ülkelerle temasa geçtik. Çalışmalarımız sürüyor. Azerbaycanlı denizcinin naaşı yarın Türkiye üzerinden ülkesine ulaştırılacak" dedi.

13:46 - 25/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 15:37 - 25/01/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
Mevlüt Çavuşolu
Mevlüt Çavuşolu


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile görüşmesinin ardından gazetecilere saldırıya uğrayan gemi ile ilgili açıklama yaptı. Çavuşoğlu, sahibi ve bandırası yabancı olan, mürettebatı Türk olan vatandaşlara yönelik saldırı olduğunu ve korsanların 15 vatandaşı kaçırdığını hatırlatarak, şunları aktardı:

"Yaralı vatandaşımıza tıbbi müdahale yapıldı durumu iyi"

"Gemi dün akşam itibariyle gemi ilana yaklaştı. Dün akşam Gabon yetkilileriyle ve büyükelçimiz gemiye çıktılar. Gemide herhangi bir korsan ya da başkasının güvenlikle ilgili sıkıntı yok. Bir vatandaşımız şarapnel parçası sebebiyle yaralanmıştı. Onunla ilgili tıbbi müdahaleyi yaptılar ama durumu çok iyi.

"Azerbaycanlı kardeşimizi THY ile ülkesine ulaştıracağız"

Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizi alıp Gabon’a getirdik. Orada İslam’a uygun şekilde cenaze işlemleri yapıldı. Gabon yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Libya’ya götürülmesi için bir helikopter tahsis ettiler. Yarın Libya’dan hareket edecek Türk Hava Yolları uçağına cenazemizi vereceğiz, Türkiye üzerinden kardeş Azerbaycan’a ulaştıracağız.

"Korsanlardan henüz bir haber gelmedi"

Şu ana kadar korsanlardan henüz bir haber gelmedi. Geminin güvenliği ile ilgili gerekli tedbirler alındı. Dördüncü kaptanımız ve personel gemide kalıyorlar. Şirket de öyle istedi. Gabon Savunma Bakanlığı ilave personel takviyesi yaptı, gemi korunuyor. Diğer taraftan bölge ülkelerinin hepsiyle temasa geçtik. Gabon’da hem Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı süreci yakından takip ediyorlar. Bizden ilave bilgiler istediler, gerekli bilgileri sağlıyoruz."

#Çavuşoğlu
#Türk Denizciler
#Gemi
#Korsan
#Kaçırma
3 yıl önce