|

Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400 konusunda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin bu konudaki ihtiyacını bir kez daha vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO'nun sıkıntılarını da dikkate aldığını vurguladı. Çavuşoğlu ayrıca, "Bu konuda ortak çalışma grubu önerimize ABD'den yanıt gelmedi" dedi.

12:10 - 19/04/2019 Cuma
Güncelleme: 13:23 - 19/04/2019 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu.
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, S-400 konusunda açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin bu konudaki ihtiyacını bir kez daha vurgulayan Çavuşoğlu, Türkiye'nin NATO'nun sıkıntılarını da dikkate aldığını vurguladı. Çavuşoğlu ayrıca, "Bu konuda ortak çalışma grubu önerimize ABD'den yanıt gelmedi" dedi.

ABD’NİN ile S-400 ELEŞTİRİLERİ

Bakan Çavuşoğlu şunları söyledi:


"S-400 sisteminin kullanılıp kullanılmaması hiçbir zaman masada olmadı. En son ABD'ye bir teklifte bulunduk. Ortak komisyon kurulsun, uzmanlar da olsun, onlar konuşsun.

S-400'lerin F-35'in teknolojisini alabileceği söyleniyor. Biz bunu gerçekçi bulmuyoruz. Biz başında beri S-400'ün tamamen bizim kontrolümüzde olması için hareket ettik.

NATO olumlu baktı bu düşünceye. Bu konularda son sözü NATO Genel Sekreteri söylüyor.

Biz NATO üyesiysek NATO'nun endişelerini de dikkate almalıyız. Türkiye'nin dikkate almadığını söylemek doğru değil. Her zaman hassasız. Bizim hava savunma sistemlerine acil olarak ihtiyacımız var. Şu anda biz Santi'yi birlikte üretmek için Eurosam'la da bir anlaşma imzaladık."





#Mevlüt Çavuşoğlu
5 yıl önce