|

Bakan Eroğlu: Muhtemelen 9 hayatı burada kaybettik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Hopa ilçesinde yaşanan sel felaketi bölgesine geldi.

Yeni Şafak
04:31 - 25/08/2015 Salı
Güncelleme: 01:38 - 25/08/2015 Salı
IHA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'in Hopa ilçesinde sağanak yağış sonrası meydana gelen sel ve heyelan felaketinde incelemelerde bulunmak için ilçeye geldi. Hopa Devlet Hastanesi'nde tedavi gören yaralılar 11 yaşındaki Zeynep Yağmur Türkoğlu ve 11 yaşındaki Deniz Hilal Türkoğlu ve Çavuşlu Köyü'nde annesiyle sele yakalanan 7 aylık Beren Gürbüz'ü ziyaret eden Bakan Eroğlu, daha sonra basın mensuplarına açıklama yaptı.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından bölgede sağanak yağış olacağı konusunda Pazar günü bir uyarı gönderildiğini belirten Bakan Eroğlu, “Şiddetli yağış olacağını ifade etmiştik. Hatta belediyemiz ve kaymakamlık vatandaşı ikaz etmişti. Gerçekten yaptığımız tahminlere göre şiddetli yağış bekliyorduk. 6 saatte 250 milimetre gibi; bakın Türkiye'de bir yılda yağanın 640 milimetre olduğunu düşünürsek, 4 aylık yağış 6 saatte yağdı. Kuvvetli bir yağış. Bütün ekiplerimizle buradayız. Yaraları saracağız. Ama tabi maalesef heyelandan dolayı toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 8. Bir de yavrumuz var kayıp. Onun da muhtemelen denize kadar gittiğini kabul ediyoruz. Onu da sabahleyin ekipler aramaya başlayacak. Muhtemelen 9 tane hayatı burada kaybettik" dedi.



Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuyu takip ettiğini kaydeden Bakan Eroğlu, “Konuyu başbakanımız bizzat takip ediyor. Acil olarak Başbakanlık tarafından 10 milyon lira gönderildi. İhtiyaç oldukça gönderilecek. Bölgedeki iş makineleri ve tüm araç gereçleri bu tarafa sevk ettik. Trabzon, Samsun, Erzurum, Kars ve Artvin'den tüm ekipler buraya gelecek. Yağışlar yarın da biraz daha devam edecek ama şiddetli değil" diye konuştu.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, daha sonra hastane önünde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diledi ve teselli etti.


Öte yandan, Bakan Eroğlu'nun hastane ziyareti esnasında ziyaret ettiği 7 aylık Beren Gürbüz'ün annesi Cansu Gürbüz ile görüştü. Anne Gürbüz, Bakan Eroğlu'ndan bebeğinin nefes darlığı çektiği için sürekli Artvin'den Trabzon'a hastaneye gittiklerini ve maddi sıkıntı yaşadıkları için yardım istedi. Bakan Eroğlu ise, aileye yardım edilmesi için Artvin Valisi Kemal Cirit'e talimat verdi.

#artvin
#sel felaketi
#Veysel Eroğlu
9 yıl önce