|

Bakan Kurum’dan HDP’li Gergerlioğlu’na sert tepki: Sırtını PKK'ya dayayıp millete parmak sallama dönemi bitmiştir

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun bürokrat atamaları ile ilgili iddialarına çok sert sözlerle yanıt verdi. "Sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ’ye, PKK’ya dayayıp millete parmak sallama dönemi bitmiştir." diyen Bakan Kurum, "Bu iddialarda bulunan önce kendine bakacak, iş tuttukları ABD’deki FETÖ trollerine bakacak" ifadesini kullandı.

18:36 - 12/11/2021 Cuma
Güncelleme: 18:53 - 12/11/2021 Cuma
IHA
​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum
​Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının 2022 yılı bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşüldü.

Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan komisyona Bakanlığın 2021 yılı faaliyetlerini ve 2022 yılı bütçe teklifini sunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, kapanış konuşmasında bazı milletvekillerinin iddialarına yanıt verdi.

"MİLLETE PARMAK SALLAMA DÖNEMİ BİTTİ"

  • Bakan Kurum, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun bürokrat atamaları ile ilgili ‘FETÖ iddialarına’ da yanıt verdi. Bakan Kurum, sırtını vesayete, cuntaya, mafyaya, FETÖ’ye, PKK’ya dayayıp millete parmak sallama, millete efendilik yapma döneminin AK Parti tarafından bitirildiğini belirtti.

"İDDİALARININ HİÇBİR KIYMETİ YOK"

"Kimse, arkadaşlarımız hakkında mesnedi olmayan iddialarda bulunmasın. Bunu söyleyen önce kendine bakacak." diyen Bakan Kurum,
"Şu anda iş tuttuğu, kökü dışarda kendi içeride olan arkadaşlarına, birlikte yol yürüdüklerine, iş tuttukları ABD’deki FETÖ trollerine bakacak. Ondan sonra karşımıza geçecek konuşacak. Bizim için Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun söylediklerinin, iddialarının hiçbir kıymeti yoktur”
şeklinde konuştu.

#Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı
#Murat Kurum
#AK Parti
#HDP
#Ömer Faruk Gergerlioğlu
2 yıl önce