|

Bakan Özer açıkladı: İstiklal saldırısında hayatını kaybedenlerin isimleri okullarda yaşatılacak

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İstiklâl Caddesi'ndeki hain terör saldırısında hayatını kaybeden Öğretmen Arzu Özsoy ve lise öğrencisi olan kızı Yağmur Uçar ile ilkokul öğrencisi Ecrin Meydan’ın isimlerinin okullarda yaşatılacağını açıkladı.

09:57 - 21/11/2022 Pazartesi
Güncelleme: 10:44 - 21/11/2022 Pazartesi
IHA
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer

Beyoğlu İstiklal Caddesi'ndeki hain terör saldırısında altı kişi hayatını kaybederken, 81 vatandaşımız da yaralanmıştı.

Saldırıda hayatını kaybeden üç isim ile ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer alınan bir kararı açıkladı.

İsimleri okullarda yaşayacak

Buna göre Beyoğlu İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden Öğretmen Arzu Özsoy ve lise öğrencisi olan kızı Yağmur Uçar ile ilkokul öğrencisi Ecrin Meydan’ın isimleri, okullarda yaşayacak.

Bakan Özer şu açıklamada bulundu;

“İstiklâl Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üçü, eğitim camiamızdandı. Olay yerine karanfil bıraktığımız gün, öğretmen ve öğrencilerimizin isimlerini okullarımızda sonsuza dek yaşatacağımızı söylemiştik. Değerli öğrencimiz Ecrin’in adını Adana’da kendi okuduğu okula verdik. Okulumuzun adı ‘Mithatpaşa Ecrin Meydan İlkokulu’ oldu.
Hayatını kaybeden öğretmenimiz Arzu Özsoy ve lise öğrencimiz olan kızı Yağmur Uçar'ın adlarını da İstanbul’da, okul ve konferans salonunda yaşatacağız. Eyüpsultan'da bir okulumuzda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Arzu Özsoy'un adını, okulunun yakınında bulunan Eyüpsultan Düğmeciler Anaokuluna, kızı Yağmur Uçar'ın adını ise eğitim gördüğü Bağcılar Mehmet Niyazi Altuğ Anadolu Lisesi’nin konferans salonuna vermiştik. Değerli öğretmenimiz ve öğrencilerimizin isimlerini vefayla yaşatacağız.”

#Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer
#istiklal caddesi
#saldırı
#Ecrin Meydan
#Yağmur Uçar
#Arzu Özsoy
1 yıl önce