|

Bakan Soylu: Türk işçilere baskı yok!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Rusya'da çalışan Türk işçilerinin Rus işverenler tarafından 1 Ocak'tan itibaren işe alınmayacakları iddialarına ilişkin, çalışanlara yönelik bir baskının henüz söz konusu olmadığını söyledi.

Yeni Şafak
13:10 - 30/11/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:24 - 30/11/2015 Pazartesi
IHA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Bakanlık'ta düzenlenen Kamu Sendikaları Danışma Kurulu toplantısına katıldı.



Toplantının ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorunlarını cevaplayan Bakan Soylu, 'Rusya'da çalışan Türk işçilerinin Rus işverenler tarafından 1 Ocak'tan itibaren işe alınmamaları yönünde bir bilgi var. Bu doğru mudur?' sorusuna, “Devletimizin bu konuyu büyük bir incelikle takip etmektedir. Rusya Federasyonu bizim çok uzun zaman diliminden bu yana hem ticari ilişkilerimizin hem de siyasi ilişkilerimizin olduğu ve birbirimizle devletlerarası münasebeti en üst seviyelere çıkardığımız ülkelerden bir tanesi. Özellikle hem bizim iş adamlarımızın orada birçok sektörde ciddi yatırımların olduğu ve yine bunun yanı sıra Rusya Federasyonu'nda Türkiye'de yatırımları olduğu biliyoruz. Bu gelişmelerin ortaya çıktığı günden itibaren bakanlığımız ve bakanlığımızın tüm birimleri gerek Rusya'da çalışanlarımız ile ilgili, gerek işverenlerle, gerek elçiliğimize yapılan müracaatlar sonucunda değerlendirmeleri hep açık tutmuşlar. Ancak bize net bir şekilde iletilen Rusya Federasyonu tarafından mevcut çalışanlarımıza yönelik bir baskı, bir kısıtlama henüz söz konusu değil” cevabını veridi.



“An be an izliyoruz”



Rusya'da yaşanan gelişmeler nedeniyle Türk çalışanlarının tedirgin olduğunu kaydeden Soylu, “Bunun da izale edilmesi hem taraflar arası yapılacak görüşmeler sonrası gerçekleştirilecek hem de bizim orada temsilcilerimiz vasıtasıyla ortaya konulacak tavırlar sonucu yapılacaktır. Çünkü orada ki iş yerlerimizin de aksamamasını istiyoruz. An be an orada çalışanlarımızın ne noktada olduğuna dair izlememiz sürmektedir. Bu konudaki sorumluluğumuzu sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.



Bir gazetecinin, 'asgari ücret konusunda son çalışma nedir?' sorusuna ise Soylu, “Önümüzde ki Çarşamba günü başlayan bir süreçle inşallah hep birlikte izleyeceğiz. Hükümetimizin taahhütleri yerindedir, asgari ücret tespit komisyonu çalışmaya başladığı andan itibaren hep beraber takip edeceğiz” diye karşılık verdi.



#Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu
#Kamu Sendikaları Danışma Kurulu
#Rusya
#Türk
#Süleyman Soylu
8 yıl önce