|

Bakan Ünal'dan teröre karşı birliktelik vurgusu

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya Turizm Forumu'nun açılış törenine katıldı. Dünyadaki terör olaylarına dikkat çeken Bakan Ünal, seyahat özgürlüğüne kısıtlama hamleleri olan teröre karşı birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Seyahat özgürlüğüne sahip çıkmamız lazım" dedi.

Yeni Şafak
11:49 - 4/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 09:55 - 4/02/2016 Perşembe
IHA

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Dünya Turizm Forumu'nun açılış törenine katıldı. Bakan Ünal, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen forumun açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Bugün dünya turizm formu vesilesiyle 2 konuyu 1 kez daha hatırlamakta büyük bir fayda var. Turizmin ya da eskilerin ifadesiyle o seyyahlığın seyahatin, eskilerin 'Tebdili mekanda ferahlık vardır' dedikleri, yeni yerler keşfetme, yeni duyguları, o heyecan ve macera duygusu, insanın keşfetme arzusunu tetiklediği ruhu tekrar hatırlamamız gerekiyor. Bugün her zamankinden daha çok bunu hatırlamamız gerekiyor. Turizm ruhu itibariyle az önce 'Gelin tanış olalımdır.' Devlet kendi aralarında yaşayabilecekleri uluslararası krizlerin sorunların ötesinde barışa, kardeşliğe, tanış olmaya, bir ve beraber olmaya zemin hazırlayan en büyük itici güç turizm sektörüdür. Bizim turizmin ruhunu bir kez daha hatırlamamız lazım" dedi.



"Seyahat özgürlüğüne sahip çıkmamız lazım"


“Bugün toplumları kendi içine kapatmaya, korku kaygı güvenlik duygusu yaratarak, seyahat özgürlüğüne kısıtlama hamleleri olan teröre, her birimizin daha çok karşı çıkması, özgürlüklerimize sahip çıkması adına bizim turizm ruhunu tekrar hatırlamamız lazım” diyen Bakan Mahir Ünal, “Bugün sadece Türkiye değil, dünyanın birçok merkezinin yaşadığı ve bir küresel sorun olarak karşımıza çıkan teröre karşı duruşumuz aslında bugün burada toplanan ve dünyanın dört bir yanından gelen bu forumda konuşulacak ve tartışılacak konular bir yönüyle de bu korkutma ve güvenlik kaygısına cevap niteliği taşıyor. Dolayısıyla bizim öncelik olarak seyahat özgürlüğüne sahip çıkmamız lazım. Yeni yerler görme hakkımıza sahip çıkmamız lazım. Hep birlikte turizm ruhunu bir kez daha hazırlamamız lazım. Bunun yanı sıra o muhteşem misafirperverlik olduğunu, insanın hem çevresini hem de diğer insanları keşfetme arzusunun tanış olma, birlikte ve beraberlik olduğunu hatırlamamız gerekiyor. İnsanlara dayatılan güvenlik sorunu ve maalesef terörün bir savaş aracı haline dönüştürüldüğü ve daha da kötüsü terörün uluslararası rekabette bir avantaj aracı haline dönüştürülme isteği, hepimizin karşı çıkması gereken bir durum olarak karşımızda duruyor” şeklinde konuştu. Bakan Mahir Ünal konuşmasının şöyle sürdürdü:



“Uluslararası ilişkilerde devletler arası sorun yaşanabilir ama turizm gibi iyileştirici etkiye sahip bir sektörü yaptırım olarak hiçbir devletin kullanmaması gerekir. Türkiye'nin son 10 yılda turizm alanında gösterdiği gelişme ve turist çeken ülkeler sırasında geldiği 6'ncı sıra, hem Türkiye'nin ürün çeşitliliği, hem de destinasyon üstün başarısı, bugün sürdürülebilirlik açısından yoluna devam ediyor. Devlet olarak gördüğümüz ise şudur, biz tabi ki kolaylaştırıcı ön açıcı hizmet sunan ve vizyon koyan bir bilinçteyiz. 24 Kasım'dan sonra sektörü kuşatan ve sorun yaşayanlarla birlikte sorunları çözen bir yaklaşımla yolumuza devam ediyoruz. 6 bin dolar yakıt desteğinin tüm dünyayı içine alarak genişletecek olmamız bunlardan 1 tanesidir. Tur operatörlerine dönük kredi garanti fonu kapsamında açıklayacağımız tedbirlerle beraber sektörle yürüttüğümüz konuları da paylaşacağız” diye konuştu.

#Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal
#Dünya Turizm Forumu
#Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Saray
8 yıl önce