|

Bakan Zeybekci: Türkiye'yi hükümetsiz bırakan...

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'yi hükümetsiz bırakanın, AK Parti olmayacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:51 - 21/06/2015 Pazar
Güncelleme: 21:53 - 20/06/2015 Cumartesi
AA

Zeybekci, partisince bir düğün salonunda düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, 7 Haziran'daki seçimde AK Parti teşkilatlarının ellerinden gelen her şeyi yaptığını belirtti.



Yıllardan beri yüzde 50 oy alan bir partinin seçimde elde ettiği oy oranını küçümseyenlerin olabileceğini ifade eden Zeybekci, "Ama unutmayın yüzde 41 bizden sonra gelen iki partinin toplamından daha fazladır. Millet bize dedi ki 'Bu ülkeyi, gelecek nesillerimi ve kendimi sana emanet ediyorum. Ama biriyle de uzlaşacak ve yanına alacaksın, birisiyle yoluna devam edeceksin. Sonra yeniden geleceksin bana. Ben yine bakacağım'. Sakın bir moral bozukluğu içinde olmayın. Bugün yüzde 41 ile inşallah bu devletin yönetimi ve bu milletin hizmetkarı olmak bizde olacaktır" şeklinde konuştu.



Milletin ne derse haklı olduğunu ve doğru söylediğini anlatan Zeybekci, durumu içlerinde değerlendireceklerini ve gözden geçireceklerini dile getirdi.



Zeybekci, yeniden "Bismillah" diyeceklerini vurgulayarak, "Eğer biz bunu düşmüş olarak görüyorsak, yiğit düştüğü yerden kalkacaktır. Hizmet yolunda var olmaya devam edeceğiz. Partide olduğum sürece yaptığım tüm görevlerde sizlerden razıyım. Allah hepinizden razı olsun diyorum. Zaman zaman helalleşmek iyi olur. Benim bu şehre, Denizlilere ve her ferdine en ufak bir hakkım geçtiyse bu anamın ak helal sütü gibi helali hoş olsun, sizlerden de bana hakkınızı helal etmenizi istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.



"AK Parti'nin kimseye karşı şartı yoktur ve olmamıştır"


AK Parti olarak seçimden önce ve seçim günü ilk söylenen sözler neyse bugün de aynı şeyleri konuştuklarına işaret eden Zeybekci, uzlaşı hükümeti kurulması için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini bildirdi.



Zeybekci, partisinin kapısının sonuna kadar herkese açık olacağına dikkati çekerek, şunları kaydetti:



"Ağustosun başlarında muhtemelen AK Parti'nin liderlik ettiği yeni 63. hükümet kurulmuş, Türkiye ve ülkemize hizmet etmeye başlamış olur diye düşünüyoruz. AK Parti'nin kimseye karşı şartı yoktur ve olmamıştır. AK Parti'nin kurucu genel başkanımızla başlayan, bin yıllık tarihimizin içinde olduğu ilkeler vardır. Bu ilkeler ve ortaya koymuş olduğumuz bu yeni ilkelerle inşallah Türkiye hükümetsiz kalmayacaktır. Türkiye'yi hükümetsiz bırakan AK Parti olmayacaktır. Eğer bugün bazı partilerin ortaya koyduğu şartlar gibi şartlar ortaya konulmaya devam edilirse büyük hakeme, asıl hakem olan millete emaneti tekrar götürüp tekrar onun üzerine ahkam kesmesini, onun yeni kural koymasını istemekte zorunla hale gelebilir."

#Denizli
#Nihat Zeybekci
#seçim
#Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
9 yıl önce